Понедељак, 2. децембар 2019.

97. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су на седници од 2. децембра размотрили у појединостима више предлога закона из дневног реда Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години.


Пре преласка на рад по тачкама дневног реда седнице, Одбор је прихватио предлог председнице Одбора др Александре Томић да се обави обједињена расправа о тачкама 10. и 11, као и обједињена расправа о тачкама 12. и 13. дневног реда седнице.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање поднето је 14 амандмана. Влада и Одбор прихватили су један амандман и то народног посланика др Александра Мартиновића на члан 6. са исправком на Предлог закона.

Народни посланици поднели су укупно 23 амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, које Влада и Одбор нису прихватили.

Од 17 амандмана поднетих на Предлог закона o изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, Влада и Одбор прихватили су два амандмана народног посланика др Александра Мартиновића на члан 5. и на члан 10. са исправком на Предлог закона.

Од 31 амандмана које су народни посланици поднели на Предлог закона о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, Влада и Одбор прихватили су један амандман народног посланика др Александра Мартиновића на члан 54. Предлога закона.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на имовину поднето је 23 амандмана од којих су Влада и Одбор прихватили четири амандмана народног посланика др Александра Мартиновића и то на чланове 8,9,14. и 15. Предлога закона.

На Предлог закона о престанку важења Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава поднет је један амандман који Влада и Одбор нису прихватили.

Народни посланици поднели су 11 амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на добит правних лица, које Влада и Одбор нису прихватили.

Од 12 амандмана које су народни посланици поднели на Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара, Влада и Одбор нису прихватили ниједан.

У наставку седнице чланови Одбора дали су сагласност на Предлог финансијског плана Фискалног савета за 2020. годину, са Предлогом кадровског плана Фискалног савета за 2020. годину, који је поднео Фискални савет и утврдили Предлог одлуке о давању сагласности на Измене појединих расхода без промене укупних расхода и укупних прихода Финансијског плана Регулаторног тела за електронске медије за 2019. годину и на Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Регулаторног тела за електронске медије за 2020. годину, које је поднело Регулаторно тело за електронске медије.

Такође, Одбор је утврдио Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Агенције за енергетику Републике Србије за 2020. годину и Предлог одлуке о давању сагласности на ребаланс финансијског плана за 2019. годину Агенције за енергетику Републике Србије, које је поднела Агенција за енергетику Републике Србије и размотрио и дао сагласност на Финансијски план Комисије за хартије од вредности за 2020. годину, који је поднела Комисија за хартије од вредности.

Предложене акте образлагали су представници предлагача Никола Алтипармаков, члан Фискалног савета и Златиборка Андрејић, секретар Фискалног савета, Милина Раца и Растко Стефановић из Регулаторног тела за електронске медије, Дејан Поповић, председник Савета Агенције за енергетику Републике Србије са члановима Савета, као и Марко Јанковић, председник Комисије за хартије од вредности.

Седници је председавала председница Одбора др Александра Томић, а присуствовли су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Зоран Бојанић, Оливера Пешић, Србислав Филиповић, Тања Томашевић Дамњановић, Соња Влаховић, Момо Чолаковић, Снежана Р. Петровић, Горица Гајић и Ђорђе Милићевић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 2. децембар 2019. | 97. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 02.12.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
недеља, 20. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја