Среда, 13. фебруар 2019.

96. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници Одбора за уставна питања и законодавство, одржаној 13. фебруара, размотрени су амандмани на предлоге закона који су на дневном реду Једанаестог ванредног заседања Народне скупштине у Једанаестом сазиву.


На Предлог закона о изменама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању, народни посланици поднели су девет амандмана, од којих је оцењено да један амандман, на члан 1. Предлога закона, који је поднела народна посланица Наташа Јовановић, није у складу са Уставом и правним системом Републике Србије. За преостале амандмане Одбор је оценио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије. На члан 1. Предлога закона амандман је поднео и Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, а Одбор је оценио да је тај амандман у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о основном образовању и васпитању, поднето је 26 амандмана, од којих је оцењено да један амандман, на члан 9. Предлога закона, који је поднео народни посланик Немања Шаровић, није у складу са Уставом и правним системом Републике Србије. За преостале амандмане Одбор је оценио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Народни посланици поднели су 25 амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања, а Одбор је оценио да су сви поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије, као и свих 14 поднетих амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о ученичком и студентском стандарду.

Чланови Одбора оценили су да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије сва три амандмана поднета на Предлог закона о изменама и допунама Закона о Српској књижевној задрузи, као и оба амандмана поднета на Предлог закона о измени Закона о оружју и муницији.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о радијационој и нуклеарној сигурности и безбедности, поднета су два амандмана, за које је Одбор оценио да нису у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Александра Мајкић, Весна Марковић, Весна Николић Вукајловић, Србислав Филиповић, Бојан Торбица, др Балинт Пастор, Јелена Жарић Ковачевић, Петар Петровић и Милена Ћорилић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Среда, 13. фебруар 2019. | 96. седница Одбора за уставна питања и законодавство 13.02.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5