Среда, 5. децембар 2018.

94. седница Одбора за уставна питања и законодавство

Чланови Одбора за уставна питања и законодавство су, на седници од 5. децембра, размотрили амандмане које су поднели Одбор за заштиту животне средине, Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Одбор за правосуђе, државу управу и локалну самоуправу, као и народни посланици Катарина Ракић и Ђорђе Комленски.


Одбор за заштиту животне средине поднео је 25 амандмана на Предлог закона о радијационој и нуклеарној сигурности и безбедности. Чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава поднео је амандман са исправком на члан 8. Предлога закона о буџету Републике Србије за 2019. годину са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2019. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2019. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2019. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2019. годину, који је поднела Влада.

Чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да је поднети амандман у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Одбор за правосуђе, државу управу и локалну самоуправу поднео је амандман на члан 61. Предлога закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима. Чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да је овај амандман у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Народна посланица Катарина Ракић поднела је амандман са исправком на члан 1. Предлога закона о изменама и допунама Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима. Чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да је овај амандман у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Народни посланик Ђорђе Комленски поднео је два амандмана са исправком, и то на чланове 2. и 3. Предлога закона о изменама и допунама Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова. Чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Милена Ћорилић, Јелена Жарић Ковачевић, Весна Марковић, Србислав Филиповић, Александра Мајкић, Неђо Јовановић, Бојан Торбица, Бајро Гегић и Војислав Вујић.

Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Среда, 5. децембар 2018. | 94. седница Одбора за уставна питања и законодавство 05.12.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4