Понедељак, 5. новембар 2018.

88. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници одржаној 5. новембра 2018. године, чланови Одбора за уставна питања и законодавство разматрали су више предлога закона, у појединостима, који су на дневном реду Треће седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години.


На Предлог закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, поднето је укупно 524 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да три амандмана нису у складу са Уставом и правним системом Републике Србије, док су остали у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, поднето је укупно 96 амандмана народних посланика, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да 20 амандмана нису у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о полицији, поднето је укупно 24 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, поднето је укупно 11 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о детективској делатности, поднето је укупно 13 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о приватном обезбеђењу, поднето је укупно 16 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да два амандмана нису у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о допуни Закона о заштити од пожара, поднето је укупно 40 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да 20 амандмана нису у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о критичној инфраструктури, поднето је укупно десет амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о испитивању, жигосању и обележавању оружја, направа и муниције, поднето је укупно пет амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о добровољном ватрогаству, поднето је укупно осам амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о измени Закона о уређењу судова, поднето је укупно четири амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама Закона о парничном поступку, поднето је укупно три амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о заштити података о личности, поднето је укупно 124 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу ванзаводских санкција и мера, поднето је укупно 88 амандмана, од којих 20 није у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о бесплатној правној помоћи, поднето је укупно 63 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о лобирању, поднето је укупно 100 амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о допуни Закона о оверавању потписа, рукописа и преписа, поднето је укупно два амандмана, чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова: Александра Мајкић, Весна Марковић, Неђо Јовановић, Весна Николић Вукајловић, Србислав Филиповић, Бојан Торбица, др Балинт Пастор и Јелена Жарић Ковачевић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 5. новембар 2018. | 88. седница Одбора за уставна питања и законодавство 05.11.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
уторак, 22. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја