28. фебруар 2019. 66. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

28. фебруар 2019. 66. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Четвртак, 28. фебруар 2019.

66. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава одржао је, 28. фебруара 2019. године, седницу ван седишта у Бања Луци, Република Српска, заједно са Одбором за финансије и буџет и Одбором за ревизију Народне скупштине Републике Српске.


На седници се расправљало о раду одбора обе скупштине у спровођењу парламентарног надзора над радом независних државних органа, организација и тела и покренута је иницијатива за потписивање протокола о сарадњи државних ревизорских институција и одбора.

Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и одбора за буџет и финансије и за ревизију Народне скупштине Републике Српске једногласно су подржали иницијативу чији је циљ интензивирање међусобне сарадње државних ревизорских институција и надлежних скупштинских одбора, ради унапређења контроле трошења јавних средстава.

Председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор др Душко Пејовић и главни ревизор Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске Јово Радукић, су се обавезали да усагласе и саставе протокол о сарадњи, чије потписивање се очекује на некој од наредних заједничких седница скупштинских одбора са представницима државних ревизорских институција.

Заједничкој седници, која је одржана у складу са Протоколом о сарадњи Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске, председавале су председница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава др Александра Томић и потпредседница Народне Скупштине Републике Српске и председница Одбора за буџет и финансије Жељка Стојичић, а присуствовали су председник Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске Томица Стојановић, чланови оба одбора Скупштине Републике Српске и следећи чланови и заменици чланова Одбора: потпредседник Скупштине Верољуб Арсић, Зоран Бојанић, Горан Ковачевић, Соња Влаховић, Србислав Филиповић, Момо Чолаковић, Милан Лапчевић, Тања Дамњановић Томашевић и Зоран Деспотовић.


Одбори везани за ову активност


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
уторак, 12. новембар

Цео календар догађаја