Среда, 16. март 2016.

65. седница Одбора за административно–буџетска и мандатно-имунитетска питања

Чланови Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања на седници, одржаној 16. марта, размотрили су захтеве за број запослених у јавном сектору за укупно 12 државних органа, организација и тела.


Предлог Заштитника грађана за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Стручној служби Заштитника грађана за 2016. годину, образложила је Оља Јовичић, а Одбор је донео Одлуку да максималан број запослених у служби Заштитника грађана буде 106, према систематизацији, уз ограничење да Заштитник може да запосли на неодређeно време онај број лица за које има обезбеђена средства у буџету, а из документације произилази да је то 95 лица.

У наставку рада, Одбор је размотрио Предлог Повереника за информације од јавног значаја и заштиту личности за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Стручној служби Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности за 2016. годину, и утврдио да максималан број у Служби повереника у 2016. години буде 94, према систематизацији, и за који број су обезбеђена средства у буџету.

Одбор је по дневном реду седнице размотрио и Предлог Комисије за заштиту конкуренције за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Стручној служби Комисије за заштиту конкуренције за 2016. годину и утврдио да максималан број запослених у служби за текућу годину буде 54.

Одбор је,такође, размотрио Предлог Фискалног савета за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Стручним службама Фискaлног савета за 2016. годину и утврдио да максималан број запослених у Служби Фискалног савета буде 17, према систематизацији, уз ограничење да Савет може да запосли на неодређено време онај број лица за који има обезбеђена средства у буџету, а из документације произилази да је то 8 лица.

Чланови Одбора размотрили су Предлог Агенције за борбу против корупције за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Стручној служби Агенције за борбу против корупције за 2016. годину и утврдили да максималан број у Служби Агенције буде 139, уз ограничење да Агенција може да запосли на неодређено време онај број лица за који има обезбеђена средства у буџету, а из документације произилази да је то 82 лица.

У наставку рада, Одбор је размотрио Предлог Државне ревизорске институције за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Државној ревизорској институцији за 2016. годину и утврдио да максималан број запослених у служби ДРИ буде 426, уз ограничење да ДРИ може да запосли на неодређено време онај број лица за који има обезбеђена средства у буџету, а из документације произилази да је то 314 лица.

Одбор је, између осталог, размотрио и Предлог Повереника за заштиту равноправности за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Стручној служби Повереника за заштиту равноправности за 2016. годину и дао сагласност да максималан број у поменутој служби буде 60, уз ограничење да Повереник може да запосли на неодређено време онај број лица за који има обезбеђена средства у буџету, а из документације произилази да је то 41 лице.

Чланови Одбора разматрали су Предлог Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки за одређивање максималног броја запослених на неодређено време Републичкој комисији за 2016. годину и утврдили да максималан број запослених у Служби Комисије буде 54.

Као девету тачку дневног реда, Одбор је размотрио Предлог Регулаторног тела за електронске медије за одређивање максималног броја запослених на неодређено време у Стручној служби Регулаторног тела за електронске медије за 2016. годину и утврдио да максималан број запослених у служби Комисије буде 105, уз ограничење да РЕМ може да запосли на неодређено време онај број лица за која има обезбеђена средства за исплату плата предвиђених Финансијским планом Регулатора за 2015. годину, на који је сагласност дала Народна скупштина, до давања сагласности Народне скупштине на Финансијски план Регулатора за 2016. годину, а то је 78.

Одбор је размотрио Предлог Комисије за хартије од вредности за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Комисији за хартије од вредности за 2016. годину и утврдио да максималан број у служби Комисије буде 52, уз ограничење да Комисија може да запосли на неодређено време онај број лица за која има обезбеђена средства за исплату плата предвиђено Одлуком о привременом финансирању у првом кварталу 2016. године, а до доношења одлуке Народне скупштине о давању сагласности на Финансијски план Комисије за 2016. годину.

На дневном реду седнице Одбора нашао се и Предлог Народне скупштине за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у Служби Народне скупштине за 2016. годину. Одбор је утврдио да максималан број запослених 456, уз ограничење да Народна скупштина може да има онај број запослених на неодређено време за које има обезбеђену масу средстава за исплату плата утврђену Скупштинским буџетом за 2016. годину, који је саставни део Закона о буџету Републике Србије за 2016. годину.

Одбору је захтев Агенције за борбу против корупције за давање сагласности за ангажовање лица по основу уговора о привременим и повременим пословима у својству посматрача за обављање послова посматрања изборних кампања политичких субјеката у 2016. години, образложио Милан Пребирачевић, а чланови Одбора су дали сагласност Агенцији за ангажовање 134 посматрача актуелних изборних кампања политичких субјеката за која су обезбеђена средства из текуће буџетске резерве.

Одбор је дневни ред седнице проширио са Предлогом Агенције за енергетику за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време у служби Агенције за 2016. годину и утврдио да максималан број запослених на неодређено време у служби Агенције буде 47, за који број Агенција има обезбеђену масу средстава за исплату плата предвиђених Финансијским планом Агенције за 2015. годину, на који је сагласност дала Народна скупштина.

Седници су присуствовали чланови и заменици чланова Одбора Ђорђе Милићевић, Александар Марковић, др Обрад Исаиловић, Љиљана Малушић, Катарина Шушњар, др Драгана Баришић, Биљана Хасановић Кораћ, Мира Петровић, Саша Максимовић, Наташа Вучковић, Верољуб Матић и Стефана Миладиновић.

Седници је председавао председик Одбора Зоран Бабић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Среда, 16. март 2016. | 65. седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања 16.03.2016.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
петак, 18. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја