Понедељак, 18. март 2019.

64. седницa Oдбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

На седници одржаној 18. марта, чланови Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања су размотрили предлоге одлука за утврђивање максималног броја запослених на неодређено време за 2019. годину у службама следећих независних државних органа, организација и тела: Регулаторном телу за електронске медије, Агенцији за борбу против корупције, Државној ревизорској институцији, Агенцији за енергетику Републике Србије и Народној скупштини Републике Србије.


Чланови Одбора размотрили су правилнике о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у службама Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Народне скупштине и Заштитника грађана.

Одбор је, разматрајући поднети предлог Регулаторног тела за електронске медије исти прихватио и одлучио да максималан број запослених на неодређено време у календарској 2019. години износи 83 извршиоца.

Чланови Одбора размотрили су и прихватили предлог Агенције за борбу против корупције да максималан број запослених на неодређено време у Стручној служби Агенције у календарској 2019. години износи 157 запослених, како је предвиђено Правилником о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Агенције за борбу против корупције.

Размотрен је и прихваћен предлог Државне ревизорске институције да максималан број запослених на неодређено време у Институцији у календарској 2019. години износи 426 запослених.

Одбор је, разматрајући поднети предлог Агенције за енергетику Републике Србије, исти прихватио и одлучио да максималан број запослених на неодређено време у календарској 2019. години износи 51.

У наставку седнице, чланови Одбора донели су Одлуку којом је дата сагласност на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Служби Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности од 8. марта 2019. године, који је донео заменик Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Чланови Одбора донели су и Одлуку о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Служби Народне скупштине на који је Одбор дао сагласност на седници одржаној 21. маја 2018. године. Измена је извршена у погледу образовања новог Одсека за организацију и реализацију међународних парламентарних активности при Одељењу за послове протокола као и образовања Одсека за правне послове у Сектору за опште послове. Такође, Одбор је прихватио поднети предлог Народне скупштине да максималан број запослених на неодређено време у Служби Народне скупштине, у календарској 2019. години, износи 510.

Одбор је, након обављене расправе, утврдио и Предлог одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Заштитника грађана и одлучио да га упути Народној скупштини на разматрање и усвајање.

Чланови Одбора размотрили су обавештење председника Народне скупштине о изрицању мере одржавања реда народном посланику Бошку Обрадовићу на 11. седници Одбора за Косово и Метохију, те донели Одлуку да се народном посланику изрекне опомена, односно, да се казни новчаном казном од 10 одсто основне плате народног посланика, у новчаном износу од 7.673,26 динара.

Размотрен је захтев и дато позитивно мишљење Јелени Жарић Ковачевић да, уз вршење функције народног посланика, може да врши и функцију председника Општинске изборне комисије Градске општине Нишка Бања.

На крају седнице чланови Одбора утврдили су списак налепница за паркирање А-I и А-II

Седници су присуствовали и своје предлоге образложили представници предлагача.

Седници је председавао председник Одбора др Александар Мартиновић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова: Душица Стојковић, Стефана Миладиновић, Бранимир Јовановић, Момо Чолаковић, Милорад Мирчић, Верољуб Матић, Петар Петровић, Александар Марковић, др Драгана Баришић, Јелена Мијатовић и др Дарко Лакетић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 18. март 2019. | 64. седница Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања 18.03.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2