Четвртак, 5. децембар 2013.

59. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

На седници Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава одржаној 5. децембра, размотрeни су у појединостима предлози пореских закона који су уврштени на дневни ред Шесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2013. години.


На Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему поднето је 26 амандмана народних посланика, а Влада и Одбор прихватили су три амандмана. Одбор је поднео и свој амандман, на члан 6. Предлога закона, који је министар финансија Лазар Крстић прихватио на седници Одбора.
Народни посланици поднели су четири амандмана на Предлог закона о измени Закона о пензијском и инвалидском осигурању, које Влада и Одбор нису прихватили.
Од два поднета амандмана народних посланика на Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, Влада и Одбор прихватили су један амандман.
На Предлог закона о изменама и допунама Закона о дувану поднет је један амандман народних посланика, који Влада и Одбор нису прихватили.
Влада и Одбор нису прихватили ниједан од девет поднетих амандмана народних посланика на Предлог закона о изменама Закона о порезу на додату вредност, као ни 13 поднетих амандмана на Предлог закона о изменама Закона о порезу на добит правних лица.
Народни посланици поднели су три амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, а Влада и Одбор су их све прихватили.
На Предлог закона о умањењу нето прихода лица у јавном сектору поднето је 17 амандмана, а Влада и Одбор прихватили су један амандман. Одбор је поднео и свој амандман, на члан 2. Предлога закона, који је министар финансија Лазар Крстић прихватио на седници Одбора.
Народни посланици поднели су два амадндмана на Предлог закона о изменама Закона о враћању одузете имовине и обештећењу, које Влада и Одбор нису прихватили, а Одбор је поднео и један свој амандман, на члан 1. Предлога закона, који је министар финансија Лазар Крстић прихватио на седници Одбора.

Седници је председавала Весна Ковач, председница Одбора.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Четвртак, 5. децембар 2013. | 59. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 05.12.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3