Петак, 23. новембар 2018.

58. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су, на седници одржаној 23. новембра 2018. године, размотрили Предлог одлуке о давању сагласности на Измене појединих расхода без промене укупних расхода Финансијског плана Регулаторног тела за електронске медије за 2018. годину.


Предлог одлуке образложио је представник предлагача Растко Стефановић, начелник финансијске службе РЕМ, који је истакао да није у питању ребаланс и да се не мењају приходи, већ се ради о измени појединих расхода тј. измени њихове структуре. Он је навео да је од доношења Финансијског плана до данас дошло до повећања потреба из пословања и да РЕМ неће повећавати приходе од накнада, већ ће се на терет укупних бруто зарада створити простор за ново запошљавање, а вршиће се и прерасподела неких трошкова пословања. Укупан износ за промену је 8 милиона динара, док ће укупна средства за пословање РЕМ у 2018. години остати иста.

Након расправе чланови Одбора прихватили су Предлог одлуке о давању сагласности на Измене појединих расхода без промене укупних расхода Финансијског плана Регулаторног тела за електронске медије за 2018. годину.

У наставку седнице, чланови Одбора размотрили су Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Регулаторног тела за електронске медије за 2019. годину и Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план за Агенцију за енергетику Републике Србије за 2019. годину.

Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Регулаторног тела за електронске медије за 2019. годину образложио је такође Растко Стефановић, начелник финансијске службе РЕМ, истакавши да укупна средства износе 315.324.520,00 и да су увећана у односу на претходну годину у делу бруто зарада, које су пројектоване за 5 одсто више, и да су повећани износи за трошкове путовања (повећање од 10 одсто), услуге по уговору, специјализоване услуге (повећање од 50 одсто), трошкови материјала, издвајање за порезе и доприносе, као и основна средства. Највећи део плана је окренут ка инвестирању у опрему, односно, њену замену и набавку нове. Укупно повећање у односу на 2018. годину је 12 одсто, без накнада пружаоцима услуга, које ће остати на истом нивоу као и до сада, закључио је Стефановић.

Након расправе чланови Одбора прихватили су Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Регулаторног тела за електронске медије за 2019. годину.

Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план за Агенцију за енергетику Републике Србије за 2019. годину образложили су председник Савета Дејан Поповић и члан Савета Дејана Костић Стефановић који су навели да је план сачињен на адекватан начин на који се могу сагледати укупни приходи и расходи Агенције. Планирана средства за закупнину су остала иста, трошкови репрезентације су испод један одсто, а зараде и накнаде зарада су повећане за три одсто у односу на 2018. годину.

Након расправе Одбор је прихватио Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план за Агенцију за енергетику Републике Србије за 2019. годину и једногласно донео Закључак који ће бити упућен градоначелнику Београда и Дирекцији за имовину, а којим се тражи проналажење адекватног пословног простора за наставак рада Агенције за енергетику, покретање процедуре за раскид постојећег уговора о закупу, а све са циљем смањења трошкова Агенције на име закупа пословног простора.

Седници је председавала председница Одбора др Александра Томић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Горан Ковачевић, Зоран Бојанић, Момо Чолаковић, Србислав Филиповић, Верољуб Арсић, Ђорђе Косанић, Душан Бајатовић, проф. др Владимир Маринковић, Милорад Мирчић, Арпад Фремонд, Душко Тарбук, Соња Влаховић и Горан Ћирић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Петак, 23. новембар 2018. | 58. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 23.11.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
уторак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја