Уторак, 1. март 2016.

56. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

На седници Одбора, одржаној 1. марта, чланови Одбора разматрали су Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, који је поднела Влада и Информацију о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, за период новембар и децембар 2015. године – јануар 2016. године.


Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге образложила је проф. др Ирина Рељин помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација. Проф. др Ирина Рељин навела је да се за Управни одбор бира пет кандидата и истакла да ни један од предложених кандидата тренутно није запослен код неког од оператера.

Чланови Одбора једногласно су одлучили да прихвате Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, који је поднела Влада.

У наставку седнице, чланови Одбора размотрили су Информацију о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, за период новембар и децембар 2015. године – јануар 2016. године, коју је образложила Јована Атанацковић, помоћник министра. Она је истакла да је мисија Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и у наведеном периоду била реализација програма и циљева Владе, које је председник Владе представио у свом експозеу. Атанацковић је навела да је у наведеном периоду, у оквиру законодавне активности, Министарство извршило хармонизацију многих закона са прописима Европске уније, као и да су започети и извршени многи пројекти. Посебно је истакла значај функционисања електронске управе и издавање електронских грађевинских дозвола, као и усвајање Закона о озакоњењу објеката, додајући да је, у том смислу Министарство предузело бројне мере да анимира и помогне локалним самоуправама.

Након краће расправе, чланови Одбора једногласно су прихватили Информацију о раду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, за период новембар и децембар 2015. године – јануар 2016. године.

Седници је председавао Милутин Мркоњић, председник Одбора, а присуствовали су чланови Одбора Горан Младеновић, Мујо Муковић, Велимир Станојевић, Оливера Пешић, Зоран Бојанић, Горан Ковачевић, Драган Алексић, Милан Ковачевић и Бранка Бошњак.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 1. март 2016. | 56. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације 01.03.2016.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3