28. октобар 2013. Учесници 55. седнице Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

28. октобар 2013. Учесници 55. седнице Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Понедељак, 28. октобар 2013.

55. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава одржао је 28. октобра седницу заједно са Одбором за економију, финансије и буџет Скупштине Црне Горе.


Тема седнице била је: “Сарадња одбора са независним регулаторним телима у циљу ефикасније контроле трошења јавних средстава”.
Седница је одржана уз подршку Вестминстерске фондације за демократију и Регионалне мреже парламентарних одбора за економију, финансије и европске интеграције Западног Балкана.

Отварајући прву заједничку седницу одбора, Весна Ковач, председница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава поздравила је одржавање оваквих седница, а Александар Дамјановић, председник Одбора за економију, финансије и буџет је рекао да одржавање ове седнице представља важан корак у грађењу добрих односа две државе и успостављању боље сарадње земаља у региону.
У име Вестминстерске фондације за демократију, Емил Атанасовски, руководилац Програма за западни Балкан подржао је овај вид сарадње одбора и парламената земаља у региону и оценио да је ово одличан почетак њихове будуће сарадње.
Чланове два скупштинска одбора поздравио је и народни посланик, проф. др Владимир Маринковић, председавајући Регионалној мрежи парламентарних одбора за економију, финансије и европске интеграције Западног Балкана. Истакао је да је ово први конкретан резултат Регионалне мреже у остваривању Стратегије плана до 2015. године.

Чланови оба скупштинска одбора су такође били једниствени у оцени да одржавање ове седнице представља добар почетак реализације сарадње између одбора и парламената у региону и да доприноси бржој европској интеграцији земаља западног Балкана. У расправи су разменили мишљења и искуства из рада одбора, посебно кад је реч о њиховој контролној улози над радом независних регулаторних тела. Међусобно су разменили информације о раду и делокругу надлежних одбора и оценили да одбори остварују сарадњу са независним регулаторним телима с циљем да ефикасније контролишу трошење јавних средстава.

Седници је председавала Весна Ковач, председница Одбора.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 28. октобар 2013. | 55. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 28.10.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4