Четвртак, 17. децембар 2015.

55. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, одржаној 17. децембра, чланови Одбора разматрали су, у појединостима, Предлог закона о извршењу и обезбеђењу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавном бележништву, Предлог закона о изменама и допунама Закона о уређењу судова, Предлог закона о допуни Закона о судијама, као и Предлог закона о допунама Закона о јавном тужилаштву.


Одбор је такође, у појединостима, размотрио и Предлог закона о изменама и допунама Закона о Високом савету судства, Предлог закона о изменама и допунама Закона о Државном већу тужилаца, Предлог закона о изменама и допунама Закона о Правосудној академији и Предлог закона о изменама и допунама Закона о судским таксама.

На Предлог закона о извршењу и обезбеђењу од стране народних посланика и заштитника грађана поднет је 141 амандман, од којих су Влада и Одбор прихватили 14.

Одбор је, на седници, поднео и један свој амандман на члан 28. Предлога закона о извршењу и обезбеђењу.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавном бележништву народни посланици поднели су укупно 104 амандмана, од којих је, од стране Владе и Одбора, прихваћено шест.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о уређењу судова народни посланици поднели су два амандмана, од којих Влада и Одбор нису прихватили ниједан.

На Предлог закона о допуни Закона о судијама, од стране народних посланика поднето је укупно пет амандмана, од којих су Влада и Одбор прихватили два.

На Предлог закона о допунама Закона о јавном тужилаштву народни посланици поднели су укупно осам амандмана, од којих су Влада и Одбор прихватили два.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о Високом савету судства, народни посланици поднели су пет амандмана, од којих Влада и Одбор нису прихватили ниједан.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о Државном већу тужилаца, од стране народних посланика поднето је пет амандмана, од којих Влада и Одбор нису прихватили ниједан.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о Правосудној академији народни посланици поднели су три амандмана, од којих Влада и Одбор нису прихватили ниједан.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о судским таксама, од стране народних посланика поднето је шест амандмана, од којих су Влада и Одбор прихватили један.

Седници су присуствовали чланови Одбора Драган Пауновић, Балинт Пастор, Биљана Илић Стошић, Живан Ђуришић, Велинка Тошић, Тања Томашевић Дамњановић, Неђо Јовановић и Биљана Савовић.

Седници је председавао Петар Петровић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Четвртак, 17. децембар 2015. | 55. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 17.12.2015.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
петак, 23. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја