Понедељак, 16. новембар 2015.

47. седница Одбора за европске интеграције

На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 16. новембра, чланови Одбора разматрали су, у начелу Предлог закона о трговачком бродарству и Предлог закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, које је поднела Влада.


Предлоге закона образложили су представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Образлажући Предлог закона о трговачком бродарству, Лепосава Сојић в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре навела је да се овим законом уређују превоз и приступ тржишту, правни статус брода и стварноправни односи на броду, одговорност и ограничење одговорности за потраживања у унутрашњој пловидби и поморска потраживања, уговори, пловидбене незгоде, вануговорна одговорност, заустављање брода, извршење и обезбеђење на броду, меродавно право и искључива надлежност судова Републике Србије за спорове у области трговачке пловидбе са елементом иностраности, признавање и извршавање судских одлука у области трговачке пловидбе, као и надзор. Сојић је истакла да се овим Предлогом закона усаглашавају прописи са прописима Европске уније и омогућује савремено поступање у овој области.

Чланови Одбора прихватили су Предлог закона о трговачком бродарству, у начелу.

У наставку седнице Саша Стојановић, в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре образложио је члановима Одбора Предлог закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима наводећи да је реч о новом законском решењу у правном систему Републике Србије. Стојановић је додао да постоји усаглашеност са девет прописа Европске уније, а након усвајања 11 подзаконских аката текст ће бити у потпуности усаглашен са прописима Европске уније. Он је истакао да се овим Предлогом закона повећава безбедност у саобраћају и социјални стандард возача и чланова посаде.

Одбор је једногласно прихватио Предлог закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, у начелу.

Седници је председавао Александар Сенић, председник Одбора.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
четвртак, 13. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја