Понедељак, 1. јул 2013.

46. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава је, на седници одржаној 1. јула, размотрио у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2013. годину са Предлогом одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2013. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за здравствено осигурање за 2013. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2013. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Националне службе за запошљавање за 2013.годину.


Представник предлагача, министар финансија и привреде Млађан Динкић образлажио је Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2013. годину, a седници Одбора присуствовали су и чланови Фискалног савета. Након расправе, Одбор је већином гласова прихватио Предлог овог закона, у начелу.
У наставку седнице, Одбор је размотрио и већином гласова прихватио, у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, Предлог закона о преузимању обавеза Јавног предузећа ''Путеви Србије'' према привредним друштвима по основу неизмирених обавеза и претварању тих обавеза у јавни дуг Републике Србије и Предлог закона о измени Закона о преузимању обавеза здравствених установа према веледрогеријама по основу набавке лекова и медицинског материјала и претварању тих обавеза у јавни дуг Републике Србије, Предлог закона о рачуноводству, Предлог закона о ревизији и Предлог закона о факторингу и Предлог закона о потврђивању Споразума о изменама и допунама Споразума између Републике Србије и Републике Италије о кредиту за реализацију Програма ''Кредит за помоћ малим и средњим предузећима преко домаћег банкарског сектора и подршку локалном развоју кроз јавна комунална предузећа”.
Седници председавала председница Одбора, Весна Ковач.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31