Понедељак, 26. новембар 2018.

44. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, одржаној 26. новембра, размотрени су у начелу предлози закона који су предложени за дневни ред Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2018. години, а који су у надлежности рада овог Одбора.


Чланови Одбора одлучили су да предложе Народној скупштини да прихвати у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о судским таксама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о платама државних службеника и намештеника, Предлог закона о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, Предлог закона о изменама Закона о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе, Предлог закона о измени Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору, Предлог закона о изменама Закона о запосленима у јавним службама, Предлог закона о изменама Закона о систему плата запослених у јавном сектору, Предлог закона о изменама Закона о платама запослених у јавним агенцијама и другим организацијама које је основала Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе и Предлог закона о изменама и допунама Закона о инспекцијском надзору, које је поднела Влада.

Чланови Одбора одлучили су да предложе Народној скупштини да прихвати Предлог одлуке o избору председника судова и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства.

На седници су чланови Одбора одлучили да предложе Народној скупштини да прихвати и Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца.

Седници је председавао председника Одбора Петар Петровић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Срето Перић, Александра Мајкић, Славиша Булатовић, доц. др Михаило Јокић, Неђо Јовановић, Јован Палалић, Ђорђе Комленски, Жарко Мићин, др Балинт Пастор, Петар Петровић и Станија Компировић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 26. новембар 2018. | 44. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 26.11.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5