Уторак, 6. новембар 2018.

42. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници одржаној 6. новембра 2018. године, Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу разматрao је, у појединостима, Предлог закона о измени Закона о уређењу судова, Предлог закона о изменама Закона о парничном поступку, Предлог закона о заштити података о личности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу ванзаводских санкција и мера, Предлог закона о бесплатној правној помоћи, Предлог закона о лобирању и Предлог закона о допуни Закона о оверавању потписа, рукописа и преписа.


На Предлог закона о измени Закона о уређењу судова, поднето је укупно четири амандмана народних посланика, Влада и Одбор су предложили Народној скупштини да одбије предложене амандмане.

На Предлог закона о изменама Закона о парничном поступку, поднето је укупно три амандмана, Влада и Одбор су предложили Народној скупштини да одбије предложене амандмане.

На Предлог закона о заштити података о личности, поднето је 124 амандмана народних посланика, Влада и Одбор су предложили Народној скупштини да одбије све предложене амандмане.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу ванзаводских санкција и мера, поднето је 88 амандмана, Влада и Одбор су предложили Народној скупштини да одбије све предложене амандмане.

На Предлог закона о бесплатној правној помоћи, поднето је укупно 63 амандмана, Влада и Одбор предложили су Народној скупштини да прихвати амандман на члан 28. Предлога закона, а да остале амандмане одбије.

На Предлог закона о лобирању поднето је укупно 100 амандмана, Влада и Одбор су предложили Народној скупштини да одбије све предложене амандмане.

На Предлог закона о допуни Закона о оверавању потписа, рукописа и преписа поднета су два амандмана, Влада и Одбор су предложили Народној скупштини да одбије оба предложена амандмана.

Седници су присуствовали представници Министарства правде, в.д. помоћник министра Јован Ћосић и виши саветник у министарству Златко Петровић.

Седници је председавао председник Одбора Петар Петровић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Александра Мајкић, Славиша Булатовић, Маријан Ристичевић, Неђо Јовановић, Милетић Михајловић, Јован Палалић, Жарко Мићин, Тања Томашевић Дамњановић и Марко Парезановић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 6. новембар 2018. | 42. седницa Oдбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 06.11.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 2. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја