Понедељак, 11. фебруар 2019.

40. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

На седници одржаној 11. фебруара чланови Одбора размотрили су Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Транспортне заједнице о седишту Сталног секретаријата Транспортне заједнице, Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Демократске Социјалистичке Републике Шри Ланке, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Канаде о ваздушном саобраћају, Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Индијe и Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан.


Предлоге закона образложио је помоћник министра у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоран Илић.

Када је реч о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Транспортне заједнице о седишту Сталног секретаријата Транспортне заједнице, Зоран Илић је упознао чланове Одбора са податком да је на Министарском савету Транспортне заједнице, који је одржан 6. децембра 2017. године у Бриселу, Република Србија формално добила да седиште Сталног Секретаријата Транспортне заједнице буде у Београду.

У наставку седнице, помоћник министра образложио је и сет закона који се односи на споразуме о ваздушном саобраћају, истакавши да се они, као и сви остали споразуми о ваздушном саобраћају, генеришу на основу Чикашке конвенције потписане 1944. године, када је основана Међународна организација цивилног ваздухопловства. Ови споразуми представљају стандардне, транзиционе споразуме и спадају у ред модернијих закона.

Након краће расправе, чланови Одбора су већином гласова предложили Народној скупштини да прихвати горе наведене предлоге закона.

Седници је председавала председница Одбора Катарина Ракић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Владимир Орлић, Стефана Миладиновић, Далибор Радичевић, Јасмина Каранац, Огњен Пантовић, Оливера Пешић, Горан Ковачевић и Јовица Јевтић


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Понедељак, 11. фебруар 2019. | 40. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације 11.02.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 30. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја