Понедељак, 17. мај 2021.

38. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници, одржаној 17. маја 2021. године, чланови Одбора за уставна питања и законодавство размотрили су више предлога закона са дневног реда Дванаесте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.


Одбор је размотрио Предлог закона о изменама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, који је поднела Влада, у начелу и оценио да је поднети Предлог у складу са У ставом и правним системом Републике Србије.

У наставку седнице, Одбор је размотрио и Предлог закона о изменама и допунама Закона о забрани дискриминације и Предлог закона о родној равноправности, које је поднела Влада, у начелу и оценио да су предлози закона у складу са Уставом правним системом Републике Србије.

У наставку седнице, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца, који је поднела Скупштина Аутономне покрајине Војводине, у начелу, Предлог закона о измени Закона о планирању и изградњи, који је поднела Влада, у начелу и Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, који је поднела Влада, у начелу и оценио да су поднети предлози закона у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, који је присуствовао седници Одбора, изразио је наду да ће Народна скупштина имати позитиван став по питању Предложеног закона и да ће га подржати и у пленуму.

Одбор је размотрио и Предлог закона о изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, потом Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, Предлог закона о метроу и градској железници, које је поднела Влада, у начелу и оценио да су предлози у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Такође, чланови Одбора за уставна питања и законодавство размотрили су Предлог закона о потврђивању Споразума о међународном повременом превозу путника аутобусима (Interbus споразум) и Одлуке бр. 1/2011 Заједничког одбора основаног Interbus споразумом о међународном повременом превозу путника аутобусима, које је поднела Влада, и оценили да је у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је присуствовао председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, као и представници ресорних министарстава.

Седници је председавала председница Одбора Јелена Жарић Ковачевић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора: Невена Веиновић, Жељко Томић, Оља Петровић, Вук Мирчетић, Лука Кебара, Угљеша Мрдић, Дубравка Краљ, Тома Фила, Јован Палалић, Арпад Фремонд, Илија Матејић, Миленко Јованов, Ђорђе Тодоровић и Виолета Оцокољић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 17. мај 2021. | 38. седница Одбора за уставна питања и законодавство 17.05.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2