Понедељак, 10. мај 2021.

37. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници, одржане 10. маја, чланови Одбора размотрили су више предлога закона који се налазе на дневном реду Једанаесте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.


Одбор је размотрио Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености, Предлог закона о техничким захтевима за производе и оцењивању усаглашености, Предлог закона о изменама и допунама Закона о печату државних и других органа, Предлог закона о изменама и допунама Закона о уговорима о превозу у железничком саобраћају и Предлог закона о изменама и допунама Закона о оснивању Музеја жртава геноцида, које је поднела Влада, у начелу, и оценио да су поднети предлози закона у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

У наставку седнице, Одбор је размотрио Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Републике Србије и Владе Комонвелта Доминике о сарадњи у области пољопривреде, потом Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Републике Аргентине о изручењу, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Републике Аргентине о узајамној правној помоћи у кривичним стварима, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Републике Белорусије о изручењу, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Републике Аргентине о трансферу осуђених лица и сарадњи у извршењу кривичних санкција, које је поднела Влада Републике Србије, и оценио да су поднети предлози закона у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Одбор је на седници донео Одлуку организовању другог јавног слушања на тему „Промене Устава Републике Србије у области правосуђа“, у Дому Народне скупштине, у среду, 19. маја 2021. године, са почетком у 12 часова. Такође, Одбор је донео Одлуку о трећем јавном слушању са темом „Промене Устава Републике Србије у области правосуђа“ које ће бити одржано у понедељак, 24. маја, са почетком у 12 часова, у Дому Народне скупштине. У складу са чланом 84. став 5, Пословника Народне скупштине, на јавном слушању ће поред чланова Одбора биће позвани народни посланици и друга лица чије је присуство од значаја за тему јавног слушања, и то: председник Владе Ана Брнабић, министар правде Мају Поповић и представници стручне јавности.

Седници је председавала председница Одбора Јелена Жарић Ковачевић, а присуствовали су и чланови и заменици чланова Одбора Невена Веиновић, Жељко Томић, Оља Петровић, Ђорђе Тодоровић, Миленко Јованов, Лука Кебара, Угљеша Мрдић, Вук Мирчетић, Виолета Оцокољић, Дубравка Краљ, Илија Матејић,Тома Фила и Арпад Фремонд.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 10. мај 2021. | 37. седница Одбора за уставна питања и законодавство 10.05.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја