Уторак, 12. јун 2018.

35. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници, од 12. јуна, чланови Одбора размотрили су више предлога закона, које је поднела Влада и народни посланици, а који се налазе на дневном реду Седмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.


Чланови Одбора су објединили расправу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи, који је поднела Влада; Предлогу закона о измени и допуни Закона о државној управи, који је поднела Влада, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о матичним књигама, који је поднела Влада; Предлогу закона о изменама и допунама Закона о јавним агенцијама, који је поднела Влада; Предлогу закона о платама запослених у јавним агенцијама и другим организацијама које је основала Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који је поднела Влада; Предлогу закона о изменама и допунама Закона о службеној употреби језика и писама, који је поднела Влада; Предлогу закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије, који су поднели народни посланици Студенка Ковачевић, Милетић Михајловић, др Дарко Лакетић и мр Дејан Раденковић и Предлогу закона о потврђивању Додатног протокола Европској повељи о локалној самоуправи о праву да се учествује у пословима локалних власти, који је поднела Влада.

Чланови Одбора су појединачно гласали о предлозима закона и одлучили да предложи Народној скупштини да их усвоји у начелу.

Седници је председавао председник Одбора Петар Петровић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Жарко Мићин, Славиша Булатовић, Јован Палалић, Ђорђе Комленски, др Александар Мартиновић, Александра Мајкић, Золтан Пек, доц. др Михаило Јокић, Неђо Јовановић и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Викица Несторовић са сарадницима.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 12. јун 2018. | 35. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 12.06.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
четвртак, 2. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја