Понедељак, 3. децембар 2018.

34. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

Чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику су на седници од 3. децембра 2018. године размотрили у појединостима Предлог закона о измени и допунама Закона о привредним друштвима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о улагањима, Предлог закона о стицању права својине на земљишту, објектима и водовима Рударско-топионичарског басена РТБ Бор д.о.о, Бор и Предлог закона о изменама и допунама Закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима експропријације и прибављања документације ради реализације изградње система за транспорт природног гаса „Јужни ток“.


На Предлог закона о измени и допунама Закона о привредним друштвима народни посланици поднели су укупно 14 амандмана. Влада и Одбор нису прихватили поднете амандмане.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају поднето је 11 амандмана, које Влада и Одбор нису прихватили.

Од 46 амандмана који су поднети на Предлог закона о изменама и допунама Закона о улагањима, Влада и Одбор су прихватили два амандмана, и то на члан 3. и на члан 9. Предлога закона, које је поднела народна посланица Катарина Ракић.

На Предлог закона о стицању права својине на земљишту, објектима и водовима Рударско-топионичарског басена РТБ Бор д.о.о, Бор народни посланици поднели су 66 амандмана. Влада и Одбор прихватили су три амандмана, и то на члан 3, на члан 7. са исправком и на члан 12. Предлога закона, које је поднео народни посланик мр Дејан Раденковић.

Од 12 амандмана, које су народни посланици поднели на Предлог закона о изменама и допунама Закона о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима експропријације и прибављања документације ради реализације изградње система за транспорт природног гаса „Јужни ток“, Влада и Одбор нису прихватили ниједан од поднетих амандмана.

Седници је председавала председница Одбора Снежана Б. Петровић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора, и то: Снежана Р. Петровић, Горица Гајић, Зоран Бојанић, проф. др Владимир Маринковић, др Александра Томић, Ана Чарапић, Станислава Јаношевић, Снежана Пауновић, Јелена Мијатовић, Бранислав Михајловић и Војислав Вујић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 3. децембар 2018. | 34. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику 03.12.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2