Среда, 27. фебруар 2013.

34. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

На седници од 27.фебруара, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава размотрили су Информацију председника Радне групе за утврђивање теста за проверу стручне оспособљености из области јавних набавки кандидата за председника и чланове Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, о току активности Радне групе и Предлог за проширење надлежности Радне групе за утврђивање теста за проверу стручне оспособљености из области јавних набавки кандидата за председника и чланове Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, за преглед пријава на јавни конкурс и испуњење услова кандидата.


Председник Радне групе др Милорад Мијатовић навео је да је конкурс затворен и да се пријавио 21 кандидат. Мијатовић је указао да је одржано више састанака Радне групе на којима су разматрани принципи за утврђивање теста за проверу стручне оспособљености кандидата. Радна група је предложила следеће принципе: да тест буде квалификациони и да је потребно да кандидати имају 75 одсто тачних одговора да би ушли у ужи круг избора, да тест има 32 питања са понуђеним одговорима, да траје 60 минута и да не буде дозвољено коришћење литературе на тесту.
Након краће расправе, чланови Одбора усвојили су принципе за утврђивање теста за проверу стручне оспособљености из области јавних набавки кандидата за председника и чланове Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, које је предложила Радна група.
Чланови Одбора усвојили су и Закључак да се проширују надлежности Радне групе за утврђивање теста за проверу стручне оспособљености из области јавних набавки кандидата за председника и чланове Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки и за преглед пријава на јавни конкурс и испуњење услова кандидата.

Седници је председавала Весна Ковач, председница Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
субота, 4. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја