15. јун 2021. 33. седницa Oдбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

15. јун 2021. 33. седницa Oдбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Уторак, 15. јун 2021.

33. седницa Oдбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, одржао је 15. јуна седницу ван седишта Народне скупштине, у Аранђеловцу.


Седници су присуствовали председник општине Аранђеловац Бојан Радовић и председница скупштине општине Аранђеловац Десанка Миланов са сарадницима, председник Савета државне ревизорске инстутиције др Душко Пејовић са сарадницима, као и представници организације Транспаретност Србија Немања Ненадић и Милош Ђорђевић.

На седници је представљен Извештај о ревизији правилности пословања Општине Аранђеловац за 2017. годину у делу који се односи на преузимање обавеза изнад одобрених апропријација, спровођење поступака јавних набавки и расходе за запослене, и Извештај о ревизији правилности пословања Јавног комуналног предузећа Букуља, Аранђеловац за 2018. годину у делу који се односи на обрачун и исплату зарада, накнада зарада и осталих личних расхода, јавне набавке и потраживања; Извештај о ревизији правилности пословања Специјалне болнице за рехабилитацију „Буковичка бања“ Аранђеловац, у делу који се односи на увећање плата запослених од 1. јануара до 31. децембра 2019. године и јавне набавке у периоду од 1. јануара 2018. године до 31. децембра 2019. године и Извештај о ревизији финансијских извештаја Здравственог центра Аранђеловац за 2019. годину.

Председница Одбора др Александра Томић истакла је да се одржавањем седница Одбора са оваквим дневним редом испуњавају обавезе Одбора предвиђене Владиним Програмом реформе управљања јавним финансијама – да Одбор разматра извештаје ДРИ појединачних корисника јавних средстава.

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић, поздрављајући присутне, истакао је да ова општина већ годинама уназад има успешну сарадњу са ДРИ, чије препоруке и мере доприносе успешном раду и пословању локалних самоуправа. Он је навео да је општина при крају увођења финансијског управљања и контроле, што ће допринети подизању свести запослених и грађана о важности контроле трошења јавних средстава. Радовић је указао и да је 2017. године успостављена интерна ревизија у општини Аранђеловац.

Члановима Одбора извештаје је образложио председник Савета ДРИ др Душко Пејовић, представљајући кључне налазе и неправилности, закључке, као и препоруке и предузете мере у поступку ревизије, након чега је уследила расправа на којој су учествовали чланови Одбора.

У наставку је одржана седница Пододбора за разматрање извештаја о обављеним ревизијама ДРИ, на којој су размотрени секторски извештаји Државне ревизорске институције – Сектор број 2 и Сектор број 4. Након разматрања, Одбор је на предлог Пододбора прихватио наведене секторске извештаје, као и то да се продлози закључака поводом разматрања тих извештаја утврде на некој од наредних седница Одбора.

У наставку седнице, чланови Одбора размотрили су Извештај о раду Државне ревизорске институције за 2020. годину, који је образложио др Душко Пејовић.

Након расправе, Одбор је утврдио Предлог закључка поводом разматрања Извештаја о раду ДРИ за 2020. годину, и упутио га Народној скупштини на разматрање и усвајање.

Седници је председавала председница Одбора др Александра Томић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Верољуб Арсић, Никола Јоловић, Адријана Пуповац, Јанко Лангура, Соња Влаховић, Горан Ковачевић, др Бобан Бирманчевић, Братимир Васиљевић, Ана Чарапић, доц. др Михаило Јокић, Золтан Пек, и др Милорад Мијатовић, као и народни посланик Владан Глишић.

Седница ван седишта Народне скупштине одржана је уз пројекта „Јачање парламентарне демократије и инклузивног политичког дијалога“, који спроводи УНДП уз подршку Швајцарске.


Одбори везани за ову активност


Фото галерија


Видео (1)

Уторак, 15. јун 2021. | 33. седница Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 15.06.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
уторак, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја