Понедељак, 2. децембар 2019.

32. седница Одбора за контролу служби безбедности

Одбор за контролу служби безбедности, на седници затвореној за јавност, одржаној 2. децембра 2019. године, изразио је посебну забринутост због начина опхођења према функцији председника Републике и позвао државне органе да реагују. Чланови Одбора оштро су осудили притиске на председника Србије Александра Вучића и друге функционере Владе Републике Србије, наглашавајући да је крајње време да се стане на пут говору мржње и цртању мета на чело најодговорнијих функционера у држави.


На данашњој седници Одбор је разматрао и усвојио Извештај о раду Генералног инспектора служби Министарства одбране.

Генерални инспектор реализовао је све планиране задатке у потпуности и квалитетно, остварио потпуну сарадњу са дирекцијама Војнообавештајне и Војнобезбедносне агенције, што је по оцени чланова Одбора обезбедило унапређење квалитета, ефикасности, законитости и правилности рада агенција. У извештајном периоду Генерални инспектор је у шест центара Војнообавештајне и Војнобезбедносне агенције спровео надзор над применом посебних поступака и мера за тајно прикупљање података из надлежности директора, Вишег и Врховног касационог суда. У примени посебних поступака и мера, у које је извршен увид, нису запажене незаконитости и неправилности у раду. Посебни поступци и мере у надзираним случајевима примењивани су на законит начин у складу са прописаним процедурама.

Одбор је за наредни период планирао наставак својих редовних активности ради спровођења надзора и контроле над законитошћу рада служби безбедности, у том смислу чланови Одбора нагласили су да сарадња са Генералним инспектором служби представља значајан елемент цивилне и демократске контроле над радом служби Министарства одбране, који доприноси даљем унапређењу законитости и ефикасности рада служби, те да ће сарадња са Генералним инспектором биће унапређивана у будућности.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 25. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја