Уторак, 3. децембар 2013.

29. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

Одбор за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације одржао је 3. децембра седницу заједно Одбором за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва.


Седница је одржана поводом обележавања Светског дана за права особа са инвалидитетом 3. децембра, са темом Уклонимо препреке, отворимо врата – укљученост за све.
Председник Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Дејан Раденковић изразио је спремност овог Одбора да, у оквиру својих надлежности, разматра потребе и сугестије удружења особа са инвалидитетом (ОСИ), са аспекта уклањања архитектонских баријера, чиме би се омогућила бржа инклузија ОСИ у друштво.
Председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Милица Дроњак указала је на проблеме и препреке, у смислу неприступачних објеката и недостатка информисања, са којима се особе са инвалидитетом свакодневно суочавају. Она је указала и на постојање социјалних баријера и потребу подизања свести друштва о потребама ОСИ.
Државна секретарка Министарства рада, запошљавања и социјалне политике Бранкица Јанковић информисала је о активностима Министарства у области законодавне делатности и подршке Министарства пројектним активностима које су усмерене на побољшање положаја ОСИ.
Учесницима седнице обратила се и Гордана Рајков, председница Центра за самостални живот ОСИ Србије, која је поздравила оснивање неформалне посланичке групе у Народној скупштини која ће се бавити питањима ОСИ.
О потреби унапређења постојећих законских решења којима се регулише положај ОСИ говорили су представници Националне организације ОСИ Србије, представници Савеза глувих и наглувих Србије и Савеза слепих, представници Министарства грађевинарства и урбанизма, Заштитник грађана Саша Јанковић и представници канцеларије Поверенице за заштиту равноправности.

Седница је одржана уз подршку Националног демократског института у Србији.

Седници су председавали председник Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Дејан Раденковић и председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Милица Дроњак.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 3. децембар 2013. | 29. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације 03.12.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја