Четвртак, 21. март 2019.

27. седница Одбора за контролу служби безбедности

Одбор за контролу служби безбедности, на седници одржаној 21. марта 2019. године, разматрао је и усвојио Извештај о раду Генералног инспектора служби Министарства одбране за период од 1. јула до 31. децембра 2018. године.


У извештајном периоду Генерални инспектор реализовао је све планиране задатке у потпуности и квалитетно, остварио потпуну сарадњу са дирекцијама Војнообавештајне и Војнобезбедносне агенције, што је по оцени чланова Одбора обезбедило унапређење квалитета, ефикасности, законитости и правилности рада агенција. Одбор је дао пуну подршку Генералном инспектору у вршењу контроле над радом служби безбедности Министарства одбране, сматрајући да је овакав вид контроле значајан са аспекта унапређења законитости и правилности рада служби безбедности.

Чланови Одбора разматрали су и утврдили Извештај Одбора за контролу служби безбедности о извршеном надзору над радом служби безбедности за 2018. годину. Одбор је оценио, кроз извештаје о раду служби безбедности, да све три службе безбедности Републике Србије раде у складу са законом и у оквиру својих надлежности и задатака. Такође, сва релевантна сазнања, процене и анализе о безбедносним изазовима, ризицима и претњама су правовремено достављене свим надлежним државним органима. Вршећи надзорне посете и контролу рада, чланови Одбора су установили да у надзираним случајевима није било пропуста приликом примене посебних поступака и мера за тајно прикупљање података. Том приликом, службе безбедности су показале конструктиван и отворен приступ омогућивши члановима Одбора увид у комплетну документацију.

На истој седници, Одбор за контролу служби безбедности утврдио је План рада Одбора за 2019. годину. Планом рада Одбора за контролу служби безбедности предвиђено је одржавање седница ради разматрања редовних извештаја служби безбедности, планиране су надзорне посете центрима служби безбедности, чиме Одбор у потпуности примењује своја законска овлашћења у области надзора и контроле над радом служби безбедности.

Седници, која је била затворена за јавност, председавао је председник Одбора мр Игор Бечић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 25. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја