Четвртак, 17. октобар 2013.

25. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

На седници одржаној 17. октобра, Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво размотрио је Извештај Јединице за управљање пројектом у вези са спровођењем Пројекта „Истраживање и развој у јавном сектору“.


Седници је присуствовао директор Јединице за управљање пројектом Александар Симоновић, који је укратко представио Извештај о реализацији пројекта. Чланови Одбора су негодовали што Извештај није достављен раније и што седници Одбора не присуствују представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја. У расправи су изнели критичке примедбе и поставили већи број питања и затражили да добију одговоре у писаној форми.
Већином гласова, Одбор није прихватио овај Извештај. Договорено је да се се за две недеље закаже седница Одбора на којој би се размотрио допуњени извештај о реализацији пројекта и утрошеним средствима, да чланови Одбора до тада добију детаљне одговоре на постављена питања и да тој седници присуствују представници ресорног министарства.

Одбор је на овој седници утврдио Предлог одлуке о избору једног члана Националног просветног савета из реда Универзитета у Нишу, којом се предлаже да се за члана Националног просветног савета изабере проф. др Драган Денић, редовни професор Електронског факултета у Нишу.

Седници је председавао проф. др Миодраг Стојковић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Четвртак, 17. октобар 2013. | 25. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво 17.10.2013.