Среда, 21. новембар 2012.

24. седница Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава је, на седници од 21. новембра, размотрио Предлог закона о буџету Републике Србије за 2013. годину. Млађан Динкић, министар финансија и привреде представио је члановима Одбора главне карактеристике предложеног закона.


Након расправе, у којој су, поред чланова Одбора учествовали и народни посланици, Одбор је већином гласова усвојио у начелу Предлог закона о буџету Републике Србије за 2013. годину, са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2013. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2013. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2013. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2013. годину.

Одбор је на овој седници размотрио и усвојио у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на добит правних лица, Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, Предлог закона о роковима за измирење новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама, Предлог закона о условном отпису каматa и мировању пореског дуга, Предлог закона о изменама и допунама Закона о девизном пословању, Предлог закона о затезној камати и Предлог закона о измени Закона о осигурању и Предлог закона о преузимању обавеза здравствених установа према веледрогеријама по основу набавке лекова и медицинског материјала и претварању тих обавеза у јавни дуг Републике Србије.

Одбор је такође размотрио и усвојио у начелу Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Грузије о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и на имовину, Предлог закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Тунис о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и на имовину, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Канаде о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и на имовину и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Белорусије о сарадњи и узајамној помоћи у царинским питањима.

Седници је председавала председница Одбора, Весна Ковач.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
четвртак, 2. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја