Четвртак, 20. април 2023.

22. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници Одбора за уставна питања и законодавство, одржаној 20. априла 2023. године, размотрени су предлози закона који су предложени за дневни ред Друге седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2023. години.


Чланови Одбора су оценили да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије, у начелу, Предлог закона о електронским комуникацијама, Предлог закона о безбедности и здрављу на раду, Предлог закона о изменама и допунама Закона о управљању отпадом, Предлог закона о изменама и допунама Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, Предлог закона о изменама и допунама Закона о коришћењу обновљивих извора енергије, Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист OTP BANK NYRT, OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad и DSK BANK AD по задужењу Јавног предузећа „Србијагас“ Нови Сад и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва „Електромрежа Србије“, Београд (пројекат "Трансбалкански коридор за пренос електричне енергије, секција 4 - 2x400 kV ДВ Бајина Башта (РС) - Пљевља (МЕ) - Вишеград (БиХ)"), које је поднела Влада.

Оцењено је да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан о социјалној сигурности, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалних самоуправа) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Уговора о кредиту бр. ЦРС 1024 01 Ц између Француске агенције за развој, као Зајмодавца и Републике Србије, као Зајмопримца, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке о сарадњи у области културе, образовања и науке, Предлог закона о потврђивању Споразума о признавању професионалних квалификација за докторе медицине, докторе стоматологије и архитекте у контексту Централно-европског Споразума о слободној трговини, са Анексом I, Анексом II и Анексом III, Предлог закона о потврђивању Споразума о признавању квалификација у високом образовању на Западном Балкану, Предлог закона о потврђивању Споразума о слободи кретања са личним картама на Западном Балкану, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Турске о узајамном подстицању и заштити улагања, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о изменама и допунама Споразума између Владе Републике Србије и Владе Мађарске о граничној контроли у друмском, железничком и водном саобраћају, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Аустрије о војној сарадњи, Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Оквирни зајам за инфраструктуру у образовању Србије између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Повезане школе у Србији Б између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији Зајам за ликвидност ЕПС-а између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о оснивању културно-информативних центара у Скопљу и у Београду, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Румуније о сарадњи у области образовања, науке, културе, медија, омладине и спорта, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Аустралије о социјалној сигурности, Предлог закона о потврђивању Споразума о свеобухватном стратешком партнерству између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата и Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске о реадмисији лица која незаконито бораве, које је поднела Влада.

Седници је председавала председница Одбора Јелена Жарић Ковачевић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Ненад Митровић, др Жика Бујуклић, Дубравка Краљ, Милица Николић, др Угљеша Мрдић, Сања Јефић Бранковић, Марија Тодоровић, Љубинко Ђурковић, Зоран Томић и Јелена Миливојевић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 20. април 2023. | 22. седница Одбора за уставна питања и законодавство 20.04.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
недеља, 24. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја