Петак, 2. новембар 2018.

21. седница Одбора за културу и информисање

На седници Одбора, одржаној 2. новембра 2018. године, чланови Одбора разматрали су Информацију о раду Министарства културе и информисања за период јул–септембар 2018. године.


Информацију о раду Министарства образложили су државни секретар Александар Гајовић и секретар Министарства Игор Јовичић и том приликом упознали чланове Одбора са програмом и активностима Министарства у извештајном периоду.

Државни секретар Александар Гајовић је истакао да је Министарство, у извештајном периоду, у области културе, обављало послове који се односе на развој и унапређење културе и уметничког стваралаштва, на праћење и истраживање у области културе, на развој и унапређење књижевног и музичког стваралаштва и ликовних и примењених уметности.

У области информисања, Министарство је обављало послове који се односе на систем јавног информисања, праћење спровођења и припрема закона у области јавног информисања, праћења рада јавних предузећа у области јавног информисања, праћење делатности страних информативних установа, а нарочито је стављен акценат на информисање националних мањина.

Такође, Гајовић је навео да је Министарство подстицало сарадњу у области заштите културне баштине, културног стваралаштва и указао на одличну сарадњу са амбасадама у Београду.

Након образложења Извештаја, чланови Одбора су се додатно интересовали за актуелне теме из области медија и културе и подсетили на податак да се на данашњи дан, 2. новембар, обележава Дан борбе против некажњивости злочина над новинарима. Разговарало се и о напретку у изради медијске стратегије која, кроз примере европских искустава, треба да допринесе унапређењу медијске атмосфере у Србији.

Након конструктивне расправе, чланови Одбора су, већином гласова, прихватили Информацију о раду Министарства културе и информисања за период јул–септембар 2018. године.

Седници је председавао Мирко Крлић, председник Одбора, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора др Ана Стевановић, Хаџи Милорад Стошић, мр Јадранка Јовановић, Драгана Костић, Снежана Пауновић, др Предраг Јеленковић, Александар Југовић, Јасмина Обрадовић и проф. др Снежана Богосављевић Бошковић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Петак, 2. новембар 2018. | 21. седницa Oдбора за културу и информисање 02.11.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
уторак, 22. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја