Четвртак, 24. јун 2021.

20. седницa Oдбора за културу и информисање

На седници Одбора за културу и информисање, одржаној 24. јуна 2021. године, чланови Одбора разматрали су Информацију о раду Министарства културе и информисања за период фебруар - април 2021. године.


Пре преласка на рад по дневном реду седнице, председница Одбора Сандра Божић предложила је да се дневни ред седнице допуни са тачком: Утврђивање листе кандидата и листу организација за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, које су предложила удружења филмских, сценских и драмских уметника и удружења композитора у Републици Србији. Чланови Одбора су прихватили предлог за допуну дневног реда.

Информацију о раду Министарства представила јe Данијела Ванушић, помоћник министра за културно наслеђе и дигитализацију; Радован Јокић, помоћник министра за савремено стваралаштво и креативне индустрије и Славица Трифуновић, помоћник министра за информисање и медије.

Представници Министарства су истакли да је у извештајном периоду Министарство културе и информисања обављало послове који се односе на развој и унапређење културе и уметничког стваралаштва, праћење и истраживање у области културе, заштиту културног наслеђа, јавног информисања, као и спровођења закона у области јавног информисања.

Такође, у извештајном периоду, поред редовних активности Сектора за савремено стваралаштво, већи део рада се односи на реализацију конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у овој области за 2021. годину.

Представници министарства су информисали чланове Одбора са редовним програмским и нормативном активностима у поменутом периоду. Међу најзначајнијим резултатима рада Министарства, у извештајном периоду, је већи буџет за 2021. годину, пројектно финансирање, усвојен Закон о музејској делатности, културна дипломатија и образовање међуресорних радних група.

Чланови Обора су, након конструктивне расправе, прихватили Информацију о раду Министарства културе и информисања за период фебруар - април 2021. године.

На крају седнице, чланови Одбора су једногласно утврдили Листу кандидата и листу организација за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, које су предложила удружења филмских, сценских и драмских уметника и удружења композитора у Републици Србији.

Удружење филмских уметника Србије предложило је два кандидата Божидара Зечевића и Станка Црнобрњу за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије.

Седници је председавала председница Одбора Сандра Божић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Розалија Екрес, проф. др Марко Атлагић, Снежана Пауновић, Милица Обрадовић, Александар Чотрић, мр Јадранка Јовановић, Милош Терзић, Љубомир Марић и Јустина Пупин Кошћал.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 24. јун 2021. | 20. седница Одбора за културу и информисање 24.06.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31