Четвртак, 6. јул 2017.

19. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

Чланови Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу разматрали су повлачење предлога које је Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу упутио Народној скупштини поводом разматрања предлога кандидата за избор чланова Одбора Агенције за борбу против корупције.


Одбор за првосуђе, државну управу и локалну самоуправу, на 19. седници одржаној 6. јула 2017. године, одлучио је да повуче предлоге које је упутио Народној скупштини поводом разматрања:

- Листе кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, коју је поднео председник Републике Томислав Николић и

- Предлога кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који су заједно поднели Заштитник грађана и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу је одлучио да свој предлог садржан у Извештају поднетом Народној скупштини повуче, како би председник Републике Александар Вучић, као овлашћени предлагач, поднео предлог за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

Одбор за прaвосуђе, државну управу и локалну самоуправу, разматрао је предлог кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који су заједно поднели Заштитник грађана Саша Јанковић и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић. Пошто је Саша Јанковић 7. фебруара 2017. године поднео оставку на функцију Заштитника грађана, Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу је одлучио да свој предлог садржан у Извештају који је поднео Народној скупштини повуче, како би овлашћени предлагачи поднели нови предлог за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

Седницом је председавао Петар Петровић, председник Одбора, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Славиша Булатовић, Тања Томашевић Дамњановић, Ђорђе Комленски, др Александар Мартиновић, Жарко Мићин, Милетић Михајловић, Јован Палалић, Александра Мајкић, Срето Перић и Катарина Ракић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Четвртак, 6. јул 2017. | 19. седницa Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 06.07.2017.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5