Уторак, 12. новембар 2013.

19. седница Одбора за здравље и породицу

Чланови Одбора за здравље и породицу су на седници одржаној 12. новембра размотрили у начелу Предлог закона о остваривању права на здравствену заштиту деце, трудница и породиља, који је поднео народни посланик др Небојша Стефановић.


Образлажући Предлог закона, др Небојша Стефановић је истакао да је циљ да се омогући деци, трудницама и породиљама, као осетљивим друштвеним категоријама, пружање здравствених услуга и здравствене заштите у периоду до годину дана после порођаја, и онда када исправе о здравственом осигурању нису оверене због неплаћених доспелих доприноса за обавезно осигурање.
Током расправе, чланови Одбора су оценили важност усвајања овог Предлога закона, ради очувања и унапређење здравља деце, трудница и породиља. Наведено је и да треба решити питање обезбеђивања ефикасне здравствене заштите и осталих осетљивих категорија становништва, као што су особе са инвалидитетима и особе са сметњама у развоју.
Важност усвајања овог Предлога закона истакли су и помоћник министра здравља прим. др Зоран Ковачевић, директор Републичког фонда за здравствено осигурање проф. др Момчило Бабић и председник Здравственог савета Србије проф. Др Драган Делић.
Након расправе, чланови Одбора усвојили су у начелу Предлог закона о остваривању права на здравствену заштиту деце, трудница и породиља.
У наставку седници, Одбор је упутио предлог председнику Народне скупштине да формира радну групу ради утврђивања законског оквира за оснивање јединственог здравственог фонда за лечење деце, како би се спречиле злоупотребе коришћења новца прикупљеног у те сврхе.
Чланови Одбора упутили су апел породици Огњановић да новац који је сакупљен у великој хуманитарној акцији, а није потрошен, буде искоришћен за лечење друге болесне деце.

Седници је председавао проф. др Душан Милисављевић, председник Одбора.Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 12. новембар 2013. | 19. седница Одбора за здравље и породицу 12.11.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
субота, 5. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја