Седнице одбора ван седишта Народне скупштине

Аранђеловац

Понедељак, 17. новембар 2014.

18. седница Одбора за европске интеграције – 16. новембар

Другог дана седнице, 16. новембра, чланови Одбора разговарали су, у Скупштини општине Аранђеловац, о доступности и начину коришћења средстава из ИПАРД фондова (предприступни фондови ЕУ за рурални развој).


16. новембар 2014.Учесници седнице Одбора за европске интеграције у Аранђеловцу

16. новембар 2014.Учесници седнице Одбора за европске интеграције у Аранђеловцу

Учеснике седнице поздравио је заменик председника општине Аранђеловац Миладин Јовановић, а седници су присуствовали и Драган Мирковић из Министарства пољопривреде и заштите животне средине, представници Канцеларије за европске интеграције Дариа Јањић и Огњен Мирић, као и представници локалних самоуправа и цивилног сектора.
Драган Мирковић је изложио детаље заједничке пољопривредне политике коју морају да поштују све државе чланице ЕУ, од законодавства до примене на терену, и кроз презентацију представио мере за подршку руралном развоју, финансијске аспекте и структуру ИПАРД програма, и рад Управе за аграрана плаћања.
Дариа Јањић и Огњен Мирић говорили су о надлежностима Канцеларије, програмирању међународне развојне помоћи и децентрализованом систему управљања ИПА фондовима.
Чланови Одбора интересовали су за стање у катастру непокретности, обележавање пољопривредних парцела и мапирање, процес акредитације за коришћење средстава из ИПАРД фондова и стандарде безбедности хране. У току дискусије размотрена је могућност одржавања јавног слушања на тему ИПАРД фондова.
Представници цивилног сектора затражили су увид у нацрт Програма ИПАРД 2014-2020, а интересовало их је и на који начин ће корисници моћи да се информишу о овом програму и када ће бити формирана мрежа за рурални развој. Представници кластера затражили су информације и о томе да ли су планиране подстицајне мере за пчеларство.
На питања чланова Одбора и других учесника седнице одговарали су представници Министарства и Канцеларије за европске интеграције.

Седници је председавао председник Одбора Александар Сенић.


Видео (1)

Недеља, 16. новембар 2014. | наставак 18.седнице Одбора за европске интеграције 16.11.2014.

Аранђеловац: Фото галерија

Остале седнице овог одбора

Понедељак, 17. новембар 2014. 18. седница Одбора за европске интеграције – 15. новембар Топола Има фотографија Има видео снимака

Обратите се одбору Народне скупштине

Попуните формулар и пошаљите поруку

Уколико желите да се обратите неком од одобра Hародне скупштине, попуните формулар приказан испод са неопходним подацима и кликните на дугме Пошаљи.

**Од три понуђена контакта (телефон, адреса и e-mail адреса) обавезно је попунити барем један.

Порука може имати максимално 1000 карактера.

Поља обележена звездицом (*) су неопходна да бисте послали формулар.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине се организују и ова подстрана је израђена уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.
Ставови и садржај на овој подстрани не представљају нужно становиште УНДП и СДЦ.