Среда, 22. фебруар 2023.

17. седница Одбора за уставна питања и законодавство

Одбор за уставна питања и законодавство је на седници, одржаној 22. фебруара 2023. године, размотрио више предлога аката који су на дневном реду Другог ванредног заседања Народне скупштине у Тринаестом сазиву.


Одбор је оценио да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије Предлог закона о изменама Закона о Централној евиденцији стварних власника, Предлог закона о потврђивању аката Светског поштанског савеза, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Есватини о културно-просветној сарадњи, Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Габон у области науке, технологије, образовања и културе, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о начину финансирања и израде пројектно-техничке документације, вођење управних поступака за процену утицаја на животну средину, издавање локацијских услова, сагласности и грађевинске дозволе за Пројекат „Хидротехнички и багерски радови на уређењу критичног сектора за пловидбу - Ушће Дрине и Саве“, Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Железнички коридор X у Србији оквирни споразум - глобална капија између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму (Железнички коридор X у Србији - деоница од Београда до Ниша) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој и Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Развој речне транспортне инфраструктуре у Србији Б између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, које је поднела Влада.

Оцењено је да је у складу са Уставом и правним системом Републике Србије и Предлог одлуке о измени и допунама Одлуке о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Републике Србије, који је поднела Влада.

Седници је председавала председница Одбора Јелена Жарић Ковачевић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Дубравка Краљ, Милица Николић, др Угљеша Мрдић, Сања Јефић Бранковић, Зоран Томић, Сања Лакић, Ненад Митровић, др Жика Бујуклић, Небојша Цакић, Оља Петровић и Љубинко Ђурковић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Среда, 22. фебруар 2023. | 17. седница Одбора за уставна питања и законодавство 22.02.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
недеља, 28. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја