Четвртак, 17. децембар 2015.

160. седница Одбора за уставна питања и законодавство

Одбор за уставна питања и законодавство је на седници одржаној 17. децембра размотрио амандмане не предлоге закона који се налазе на дневном реду Девете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.


Пре преласка на рад, чланови Одбора одлучили су да амандмане на Предлог закона о изменама и допунама Закона о здравственој заштити, Предлог закона о изменама Закона о здравственом осигурању и Предлог закона о изменама Закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства разматрају на наредној седници Одбора.

На Предлог закона о извршењу и обезбеђењу, поднет је 141 амандман, а чланови Одбора за уставна питања и законодавство оценили су да су сви поднети амандмани у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Чланови Одбора оценили су да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије и свих 104 амандмана поднета на Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавном бележништву.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о уређењу судова поднета су два амандмана, а чланови Одбора оценили су да су оба поднета амандмана у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Чланови Одбора оценили су и да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије свих пет амандмана поднета на Предлог закона о допуни Закона о судијама, осам амандмана који су поднети на Предлог закона о допунама Закона о јавном тужилаштву, као и свих пет амандмана поднета на Предлог закона о изменама и допунама Закона о Високом савету судства.

Одбор је оценио и да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије и свих пет амандмана поднетих на Предлог закона о изменама и допунама Закона о Државном већу тужилаца, три амандмана која су поднета на Предлог закона о изменама и допунама Закона о Правосудној академији и свих шест амандмана поднета на Предлог закона о изменама и допунама Закона о судским таксама.

Седници је председавала Биљана Хасановић Кораћ, заменица председника Одбора, а седници су присуствовали чланови Одбора Јасмина Обрадовић, Бранка Јанковић, Драган Половина, Анамарија Вичек, Драган Николић, проф. др Жарко Обрадовић, Тања Томашевић Дамњановић, Неђо Јовановић и Биљана Савовић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Четвртак, 17. децембар 2015. | 160. седница Одбора за уставна питања и законодавство 17.12.2015.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
уторак, 20. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја