Уторак, 13. јун 2017.

16. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, одржаној 13. јуна, чланови Одбора разматрали су предлог кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који је поднела Државна ревизорска институција; предлог кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који је поднео Социјално-економски савет Републике Србијe; предлог кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који су заједно поднели Заштитник грађана и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности; Извештај о раду Високог савета судства за 2016. годину; Извештај о раду јавних тужилаштава на сузбијању криминалитета и заштиту уставности и законитости у 2016. годину и Извештај о раду Државног већа тужилаца за 2016. годину.


Предлогом кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који је поднела Државна ревизорска институција, предложена је др Јелена Станковић доцент Економског факултета Универзитета у Нишу.

Предлогом кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који је поднео Социјално-економски савет Републике Србије, предложен је Иван Ковачевић.

Предлогом кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који су заједно поднели Заштитник грађана и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, предложена је Вида Петровић Шкеро.

У наставку седнице Одбор је констатовао да Извештај о раду Високог савета судства за 2016. годину целовито представља активности Савета који произлазе из Уставом и Законом утврђеног положаја Високог савета судства као независног и самосталног органа који обезбеђује и гарантује независност и самосталност судова и судија.

Одбор је такође констатовао да Извештај о раду јавних тужилаштава на сузбијању криминалитета и заштиту уставности и законитости у 2016. годину целовито представља активности јавних тужилаштaва које произилазe из Уставом и Законом утврђеног положаја тужилаштва као самосталног органа који гони починиоце кривичних и других кажњивих дела и предузима мере заштите уставности и законитости.

На крају седнице Одбор је констатовао да Извештај о раду Државног већа тужилаца за 2016. годину целовито представља активности Већа које произлазе из Уставом и Законом утврђеног положаја Државног већа тужилаца као самосталног органа, којима се обезбеђује и гарантује самосталност јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца.

Седници је председавао Петар Петровић, председник Одбора, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Срето Перић, доц. др Михаило Јокић, др Александар Мартиновић, Неђо Јовановић, Јован Павловић, Александра Мајкић, Славиша Булатовић, Милетић Михајловић, Ђорђе Комленски и Балинт Пастор.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 13. јун 2017. | 16. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 13.06.2017.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5