Уторак, 9. мај 2017.

14. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу одржаној 9. маја чланови Одбора размотрили су више предлога закона и других аката предложених за дневни ред Треће седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2017. години


Чланови Одбора већином гласова прихватили су Предлог закона о изменама и допунама Закона о судијама, који је поднео народни посланик др Александар Мартиновић у начелу, Предлог кандидата за члана Високог савета судства, који су поднели декани правних факултета у Републици Србији, на заједничкој седници и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства.

На седници је прихваћена и Листа кандидата за избор тужиоца за ратне злочине, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Пироту, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Нишу, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Младеновцу, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Врбасу, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Старој Пазови, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Великој Плани, Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Пријепољу као и Листа кандидата за избор јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Новом Пазару.

Већином гласова чланова Одбора прихваћени су и Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Зајечару, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Врању, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Алексинцу, Предлога одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Петровцу на Млави, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Деспотовцу, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Шапцу, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Пироту, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Неготину, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Куршумлији, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Руми, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Сомбору, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Брусу, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Бору, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Прокупљу, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Лозници, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Панчеву, Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Ваљеву и Предлог одлуке о избору јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Мионици, које је поднела Влада.

Седници је присуствовао Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде.

Седници Одбора је председавао председник Петар Петровић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Срето Перић, доц. др Михаило Јокић, Неђо Јовановић, Ненад Милић, Душан Павловић, Биљана Пиља Пантић, Станија Компировић, Славиша Булатовић, Милетић Михајловић, Србислав Филиповић, Ђорђе Комленски, Жарко Мићин и Балинт Пастор.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 9. мај 2017. | 14. седница Одбора за прaвосуђе, државну управу и локалну самоуправу 09.05.2017.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5