Среда, 13. новембар 2013.

14. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

Дана 13. новембра 2013. године, Одбор за одбрану и унутрашње послове и Одбор за контролу служби безбедности одржали су заједничку седницу, која је била затворена за јавност на основу Одлуке Одбора за контролу служби безбедности о начину одржавања седнице Одбора на којој се разматрају тајни подаци и предлога групе од седам чланова Одбора за одбрану и унутрашње послове, поднетим у складу са Пословником Народне скупштине.


На позив оба одбора, седници су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Војнобезбедносне агенције и Војнообавештајне агенције.

Чланови два одбора су од стране представника Министарства унутрашњих послова и служби безбедности информисани о деловању екстремних навијачких група и екстремистичких организација на територији Републике Србије.

У току дискусије је истакнуто да проблем негативног деловања екстремних навијачких група и екстремистичких организација захтева ангажовање свих државних структура оличених пре свега у полицији, судству и тужилаштву и да Одбор за одбрану и унутрашње послове и Одбор за контролу служби безбедности пружају пуну подршку свим државним органима у обављању свих активности у оквиру њихових надлежности на плану сузбијања противправног и криминалног деловања навијачких група, а нарочито у погледу превентивног деловања у циљу елиминисања узрока ових друштвено негативних појава које су ескалирале у претходном периоду.

Чланови одбора су изразили жељу да у наредном периоду буду информисани о активностима органа безбедности на овом плану и спремност да буду активно укључени и у складу са својим делокругом, кроз унапређење нормативног оквира, дају свој пуни допринос у супротстављању разматраних безбедносних претњи.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
уторак, 15. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја