Среда, 18. децембар 2019.

136. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници, одржаној 18. децембра, чланови Одбора размотрили су амандмане на Предлог закона о јавним набавкама, који је поднела Влада.


На Предлог закона, поднето је 107 амандмана, а Одбор је оценио да су сви амандмани у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

У наставку седнице, чланови Одбора размотрили су 12 поднетих амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, који је поднела Влада и оценили да су сви поднети амандмани у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о јавном дугу, који је поднела Влада, поднето је 14 амандмана, а Одбор је оценио да су сви у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма, поднето је 55 амандмана, а Одбор је оценио да су сви амандмани у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

Одбор је размотрио и предлоге амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама, којих је поднето 13, а на седници је оцењено да су сви поднети амандмани у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о Централном регистру обавезног социјалног осигурања, народни посланици поднели су шест амандмана, а чланови Одбора оценили су да је свих шест у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о допунама Закона о Царинској тарифи, који је поднела Влада, поднето је 12 амандмана, а чланови Одбора оценили су да су сви поднети амандмани у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

Чланови Одбора оценили су да је од 13 амандмана поднетих на Предлог закона о изменама и допунама Закона о играма на срећу, који је поднела Влада, свих 13 у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о дувану, поднето је укупно девет амандмана, а Одбор је оценио да су сви ови амандмани у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допуни Закона о Централној евиденцији стварних власника, народни посланици поднели су четири амандмана, а Одбор је оценио да су у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о допунама Закона о прекршајима, који је поднела Влада, поднето је 11 амандмана, а Одбор је оценио да су сви поднети амандмани на Предлог закона у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допуни Закона о посредовању у промету и закупу непокретности поднето је 13 амандмана, а Одбор је оценио да је свих 13 амандмана у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

Чланови Одбора размотрили су и Предлог закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије, Предлог стратегије одбране Републике Србије, Предлог стратегије националне безбедности Републике Србије, Предлог одлуке о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Републике Србије, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Чешке Републике о сарадњи у области одбране и Предлог закона о изменама и допунама Закона о управљању миграцијама, које је поднела Влада, у начелу, а чланови Одбора оценили су да су предлози у складу с Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Александра Мајкић, Живан Ђуришић, Весна Марковић, Србислав Филиповић, Крсто Јањушевић, Бојан Торбица, Милена Ћорилић и Петар Петровић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Среда, 18. децембар 2019. | 136. седница Одбора за уставна питања и законодавство 18.12.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31