Четвртак, 28. новембар 2019.

132. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници Одбора за уставна питања и законодавство, одржаној 28. новембра, размотрени су предлози аката предложени за дневни ред Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години, као и Предлог одлуке о избору заменика Заштитника грађана, који је поднео Заштитник грађана.


Чланови Одбора су оценили да су у складу са Уставом и правним системом Републике Србије Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама Финансијског плана Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2019. годину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, Предлог закона о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на имовину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, Предлог закона о престанку важења Закона о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на добит правних лица, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара, Предлог закона о измени Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис, Предлог закона о изменама Закона о платама запослених у јавним агенцијама и другим организацијама које је основала Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, Предлог закона о изменама Закона о систему плата запослених у јавном сектору, Предлог закона о изменама Закона о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе, Предлог закона о изменама Закона о запосленима у јавним службама и Предлог закона о агенцијском запошљавању, које је поднела Влада.

Одбор је оценио и да Предлог одлуке о избору заменика Заштитника грађана, односно да предложени кандидати, које је предложио Заштитник грађана, испуњавају услове који су предвиђени Законом о заштитнику грађана.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Александра Мајкић, Весна Марковић, Неђо Јовановић, Крсто Јањушевић, Србислав Филиповић, Бојан Торбица, Јелена Жарић Ковачевић, Петар Петровић и Милена Ћорилић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Четвртак, 28. новембар 2019. | 132. седница Одбора за уставна питања и законодавство 28.11.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
уторак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја