Недеља, 26. март 2023.

13. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, која је одржана 26. марта под првом тачком дневног реда чланови Одбора утврдили су предлог два кандидата за први избор чланова Високог савета судства које бира Народна скупштина.


Према утврђеном предлогу кандидата за први избор чланова Високог савета судства које бира Народна скупштина изабрани су, поред шест кандидата са претходне седнице, још и Жикица Дроњак из Новог Сада и Наташа Делић из Београда. Биографије предложених осам кандидата Одбор ће доставити Народној скупштини.

У наставку седнице, Одбор је гласао за Душана Пурића из Београда за предлог кандидата за први избор чланова Високог савета тужилаштва које бира Народна скупштина, поред седам кандидата које је изабрао на 12. седници Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу. Биографије предложених осам кандидата Одбор ће доставити Народној скупштини.
Под трећом тачком дневног реда, Одбор је донео Одлуку о организовању јавног слушања ради представљања кандидата за први избор чланова Високог савета судства које бира Народна скупштина и кандидата за први избор чланова Високог савета тужилаштва које бира Народна скупштина. Јавно слушање одржаће се у Народној скупштини, у суботу, 1. априла 2023. године, са почетком у 10 часова, мала сала.

Чланови Одбора размотрили су Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства. Члан ВСС, Снежана Бјелогрлић, Одбору је образложила Предлог одлуке и представила биографије Милане Стојевић, судије Вишег суда у Врању, за избор за председника Вишег суда у Врању и Томислава Трајковића, судије Апелационог суда у Нишу, за избор за председника Основног суда у Прокупљу. Одбор је након дискусије, предложио Народној скупштини да прихвати Предлог одлуке Високог савета судства.

Одбор је разматрао и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства. Снежана Бјелогрлић члановима Одбора представила је биографије 35 кандидата за избор судија који се први пут бирају на ту функцију, а Одбор је предложио Народној скупштини да прихвати Предлог одлуке Високог савета судства.

Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу утврдио је Предлог одлуке о разрешењу Зорана Стефановића функције председника Прекршајног суда у Ваљеву.

Седници је председавао председник Владимир Ђукановић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Светозар Вујачић, Дијана Радовић, Дубравка Краљ, Братимир Васиљивић, Милица Николић, проф. др Јелена Јеринић, Ђорђе Комленски, Јелена Милошевић, Андријана Васић, Владимир Гајић, Јован Палалић, Миодраг Гавриловић, Дејан Шулкић, Ило Михајловски и др Балинт Пастор.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Недеља, 26. март 2023. | 13. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 26.03.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
понедељак, 5. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја