Среда, 10. новембар 2021.

13. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

На седници Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, одржаној 10. новембра 2021. године, пре преласка на рад по дневном реду, чланови Одбора минутом ћутања одали су пошту преминулом председнику тог Одбора академику Муамеру Зукорлићу.


У наставку седнице размотрени су следећи извештаји:

  1. Извештај делегације Републике Србије о окончаним преговорима за закључивање Споразума између Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у програму Еразмус+ - програму Европске уније за образовање, обуке, младе и спорт, ради давања сагласности за привремену примену Споразума до његовог ступања на снагу, који је поднела Влада и
  2. Извештај делегације Републике Србије о окончаним преговорима за закључивање Споразума између Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у програму Европске уније Хоризонт Европа – Оквирном програму за истраживање и иновације, ради давања сагласности за привремену примену Споразума до његовог ступања на снагу, који је поднела Влада.

У име предлагача, извештаје је члановима Одбора образложио први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Одбор је дао сагласност Влади Републике Србије за привремену примену Споразума између Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у програму Еразмус+ - програму Европске уније за образовање, обуке, младе и спорт, до његовог ступања на снагу.

Одбор је такође дао сагласност за привремену примену Споразума између Републике Србије и Европске уније о учешћу Републике Србије у програму Европске уније Хоризонт Европа – Оквирном програму за истраживање и иновације, до његовог ступања на снагу.

Седници да је председавао заменик председника Одбора проф. др Марко Атлагић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Самира Ћосовић, Горан Спасојевић, Милијана Сакић, Дуња Симоновић Братић, мр Ђорђе Косанић, Милица Дачић, Милош Банђур, Наташа Јовановић, доц. др Михаило Јокић, Братислав Југовић, проф. др Љубиша Стојмировић и Невена Ђурић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Среда, 10. новембар 2021. | 13. седница Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво 10.11.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4