Среда, 22. фебруар 2017.

13. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници одржаној 22. фебруара, чланови Одбора разматрали су листе кандидата за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције коју је поднео председник Републике, предлог Врховног касационог суда за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца, Предлог одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Апелационом јавном тужилаштву у Нишу и Предлог одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Чачку.


Седници су испред представника предлагача присуствовали Јасмина Митровић Марић, саветник председника Републике, Јанко Лазаревић, заменик председника Врховног касационог суда и Сандра Кулезић и Станислав Дукић, представници Државног већа тужилаца.

У оквиру прве тачке дневног реда, чланови Одбора разматрали су предлог председника Републике Србије да између кандидата др Ненада Тешића и Марка Благојевића Народна скупштина, у пленуму, изабере једног за члана Одбора Агенције за борбу против корупције. У уводном образложењу, Јасмина Митровић Марић је истакла да се ради о двојици кандидата који етички и професионално могу, на најадекватнији начин, да обављају дужност на коју се бирају.

У наставку седнице, Одбор је предложио Народној скупштини да изабере Слободана Газиводу за члана Одбора Агенције за борбу против корупције, кога су, као заједничког кандидата, предложили судије Врховног касационог суда.

Такође, Одбор је усвојио и листу кандидата за заменике јавног тужиоца коју је поднело Државно веће тужилаца. У уводном излагању, Сандра Кулезић је нагласила да је ово први конкурс који се спроводи по новом Правилнику за предлагање заменика тужилаца, на основу испита које прописује Државно веће тужилаца. Од укупно 133 кандидата, како је изјавила Кулезић, седамнаесторо је испунило критеријуме, са максималним бројем бодова. Такође, Кулезић је нагласила да су првенство имали кандидати са најдужим стажом судије сарадника и кандидати који су успешно завршили Правосудну академију.

Предложени кандидати су: Саша Минић, Мирјана Стајковац, Јелена Стеванчевић, Александра Вујичић, Миљан Дедић, Марија Стојилковић, Милан Живковић, Дејан Миленковић, Никола Вуковић, Станислава Коларски, Драгана Мојсин, Борис Мајлат, Милан Мићић, Ана Марија Вулић, Александар Протић, Снежана Митић и Соња Трајковић.

У оквиру четврте и пете тачке дневног реда, Одбор је утврдио да су, услед навршења радног века, престале функције Едварду Јерину, јавном тужиоцу у Апелационом јавном тужилаштву у Нишу и Данилу Вујичићу, јавном тужиоцу у Основном јавном тужилаштву у Чачку.

Седници Одбора је председавао председник Петар Петровић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Славиша Булатовић, Неђо Јовановић, Михајло Јокић, Ђорђе Комленски, Александар Мартиновић, Жарко Мићин, Ненад Милић, Милетић Михајловић, Јован Палалић, Биљана Пантић Пиља, Балинт Пастор, Срето Перић, Катарина Ракић и народни посланик др Владимир Орлић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Среда, 22. фебруар 2017. | 13. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 22.02.2017.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5