Четвртак, 2. децембар 2021.

13, 14. и 15. седница Одбора за контролу служби безбедности

Одбор за контролу служби безбедности на одвојеним седницама разматрао је и усвојио редовне извештаје служби безбедности: Безбедносно-информативне агенције, Војнобезбедносне агенције и Војнообавештајне агенције.


Одбор за контролу служби безбедности разматрао је и усвојио Извештај о раду и Извештај о стању безбедности у Републици Србији, које је поднела Безбедносно-информативна агенција, као и Извештај о раду Војнобезбедносне агенције и Извештај о раду Војнообавештајне агенције. Извештаји служби безбедности обухватају период од 1. априла до 30. септембра 2021. године, а представили су их директори наведених служби, са сарадницима.

Чланови Одбора оценили су да су представљени извештаји детаљни, квалитетни и пружају свеобухватан увид у рад и резултате служби безбедности у извештајном периоду. Службе безбедности у извештајном периоду, иако су и даље радиле у специфичним околностима, изазваним пандемијом вируса корона, успеле су да реализују све планиране и ванредне задатке и да одговоре свим безбедносним изазовима.

Поздрављена је међуагенцијска сарадња, као и сарадња служби безбедности са другим државним органима али и са страним партнерским службама. Ова сарадња доприноси благовременом откривању ризика по безбедност Републике Србије и правовременом предузимању ефикасних мера на њиховом отклањању.

Током дискусије, директори служби безбедности дали су члановима Одбора одговоре на питања и појашњења у вези са разматраним извештајима. На седницама је дата пуна подршка службама безбедности да и убудуће ефикасно извршавају постављене задатке и штите интересе грађана Републике Србије у домену својих надлежности.

Седницама, које су биле затворене за јавност, председавао је мр Игор Бечић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
петак, 9. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја