5. децембар 2013. Учесници 12. седнице Одбора за права детета

5. децембар 2013. Учесници 12. седнице Одбора за права детета

Четвртак, 5. децембар 2013.

12. седница Одбора за права детета

На седници Одбора за права детета, која је одржана у Панчеву, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), представници локалне самоуправе представили су члановима Одбора моделе бриге о деци и младима у граду Панчеву.


Председник Одбора др Небојша Стефановић, навео је да је разлог одржавања седнице Одбора у Панчеву чињеница да је тај град донео Градску одлуку о социјалној заштити и Градску одлуку о финансијској подршци породицама с децом. Он је истакао да је Одбор заинтересован да се упозна са ангажовањем свих релевантних органа и институција на локалном нивоу, када је у питању побољшање положаја и остваривање права деце из осетљивих група, као што су деца са сметњама у развоју, деца са инвалидитетом, ромска деца, као и деца из породица која живе испод линије сиромаштва.
Градоначелник Панчева, Павле Раданов пожелео је добродошлицу председнику и члановима Одбора и изразио задовољство због одржавања седнице Одбора за права детета у Панчеву.
Сузана Јовановић, члан градског већа говорила је о моделима бриге о деци и младима у граду Панчеву, а Гордана Николић, секретар Секретаријата за јавне службе и социјална питања, представила је Извештај о раду Интерресорне комисије града Панчева.
Миодраг Радојковић, члан Градског већа представио је члановима Одбора праксе основних и средњих школа у Панчеву у области инклузивног образовања, а о степену развијености хранитењства и усвојења, као и допунских програма локалне заједнице у овој области говорила је Лидија Панајотовић, представник Центра за социјални рад „Солидарност“ Панчево.

Након седнице, председник и чланови Одбора посетили су гимназију „Урош Предић“, где су разговарали са директором Гимназије, као и ученицима и старешином одељења у коме је ученик са инвалидитетом. Такође, председник и чланови Одбора обишли су и ПУ „Дечја радост“, где им су им представници ПУ „Дечја радост“ и удружења „ВеликиМали“ представили програм рада са децом са сметњама у развоју, која су укључена у редовне групе у вртићу.

Седници је председавао др Небојша Стефановић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Четвртак, 5. децембар 2013. | 12. седница Одбора за права детета 05.12.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
петак, 10. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја