Уторак, 23. април 2019.

105. седница Одбора за уставна питања и законодавство

На седници одржаној 23. априла 2019. године, чланови Одбора за уставна питања и законодавство размотрили су амандмане на више предлога закона који се налазе на дневном реду Четврте седнице Првог редовног заседања.


На Предлог закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима поднето је укупно 27 амандмана, а чланови Одбора су оценили да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о допуни Закона о буџетском систему поднето је укупно шест амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама закона о запошљавању странаца поднето је укупно осам амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о странцима, поднето је укупно 16 амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о измени Закона о управљању аеродромима поднето је укупно шест амандмана, чланови Одбора оценили су да амандман који је поднела Вјерица Радета на наслов Предлога закона није у складу са Уставом и правним системом Републике Србије, док су осталих пет у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи поднето је укупно 29 амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о жичарама за транспорт лица поднето је укупно 23 амандмана, чланови Одбора оценили су да пет амандмана није у складу са Уставом и правним системом Републике Србије, док су преостали у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају поднето је укупно 15 амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о измени и допуни закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова, поднето је укупно шест амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре поднето је укупно три амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о заложном праву на покретним стварима уписаним у регистар поднето је укупно 18 амандмана, чланови Одбора оценили су да су сви у складу са Уставом и правним системом Републике Србије.

Седници је председавао председник Одбора Ђорђе Комленски, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова: Весна Марковић, Неђо Јовановић, Крсто Јањушевић, Бојан Торбица, Јелена Жарић Ковачевић, Петар Петровић, Милена Ћорилић и Александар Марковић.


Одбори везани за ову активност

Видео (1)

Уторак, 23. април 2019. | 105. седница Одбора за уставна питања и законодавство 23.04.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 29. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја