Уторак, 22. новембар 2011.

Сто четврта седница Административног одбора

Административни одбор је на 104. седници, 17. новембра, разматрао Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Служби Народне скупштине.и, у наставку седнице, 22. новембра, дао сагласност на овај акт.


Генерални секретар Народне скупштине Вељко Одаловић је 17. новембра, образлажући  Правилник, истакао да су новим Законом о Народној скупштини и Пословником, као и другим законима значајно повећане надлежности Народне скупштине, као и обим надлежности њених радних тела. Ради квалитетног и ефикасног обављања својих функција, народним посланицима неопходна је одговарајућа стручна подршка и савременија организација Службе НС, а посебно увођење електронског парламента и најсавременијих електронских информационих система и осавремењивање других делова Службе. Овим правилником, који генерални секретар доноси уз сагласнот Административног одбора, потребно је да се Служба Народне скупштине и радна места прилагоде новој структури Службе, установљеној Одлуком о организацији и раду Службе Народне скупштине, истакао је генерални секретар Вељко Одаловић.

 

Чланови Административног одбора изнели су више примедаба и сугестија на предложени Правилник. Истакнуто је да је Народној скупштини потребно више стручних саветника, јер садашњи број запослених у посланичким групама и одборима није довољан. Предложено је да се правилником предвиди запошљавање, стално или привремено, 34 високо стручна сарадника, у звању вишег саветника, који би непосредно радили са народним посланицима у посланичким групама и одборима и за њих припремали анализе и друге материјале. Такође је предложено да се број административних секретара повећа са 17 на 25. Чланови Одбора указали су на неусклађеност стручне спреме и квалификација сарадника на појединим важним позицијама у Службе Народне скупштине са стварним потребама и могућностима да доприносу раду посланика и радних тела.

На седници одржаној 17. новембра, Административни одбор донео је одлуке о новчаним казнама за изречене мере због повреде реда на седници Тринаестог и Четрнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години и Другој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години народним посланицима Добриславу Прелићу, Вјерици Радети, Зорану Красићу, Сулејману Спаху, Петру Јојићу, Радиши Илићу и Немањи Шаровићу.

Одбор је донео Одлуку да се новчана средства из Фонда солидарности Народне скупштине, у укупном износу од 404 151 динара, усмере Институту за неонатологију у Београду, за куповину респиратора за бебе.

 

Административни одбор размотрио је и прихватио Извештај генералног секретара Народне скупштине о извршеним расходима за рад Народне скупштине у периоду јануар - септембар 2011. године, који је образложио генерални секретар Вељко Одаловић.

 

Седници је председавао Ненад Константиновић, председник Административног одбора.

 


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
петак, 12. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја