2. март 2020. Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години

2. март 2020. Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години

Понедељак, 2. март 2020.

Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Прву седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години за понедељак, 2. март 2020. године, са почетком у 10.00 часова.


Химну Републике Србије на почетку седнице извео је хор Војске Србије.

У наставку рада, Народна скупштина утврдила је дневни ред седнице:

  1. Предлог закона о измени Закона о оружју и муницији, који су поднели народни посланици Маријан Ристичевић, Ђорђе Комленски и Бојан Торбица;

  2. Предлог закона о потврђивању Протокола о изменама и допунама Конвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података, који је поднела Влада;

  3. Предлог закона о потврђивању Анекса 1 Споразума о економској и технолошкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан, који је поднела Влада и

  4. Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Странка модерне Србије.
Народни посланици прихватили су предлог др Александра Мартиновића да се обави заједнички јединствени претрес о тачкама од 2. и 3. дневног реда седнице.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сагласно Закону о избору народних посланика и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала је престанак мандата пре истека времена на које је изабран народни посланик Вера Пауновић, даном наступања смрти.

Народна скупштина започела је и до краја дана обавила начелни претрес о Предлогу закона о измени Закона о оружју и муницији, који је народним посланицима образложио представник предлагача народни посланик Маријан Ристичевић.

Другог дана, 3. марта, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици др Муамер Бачевац, Александар Шешељ, Неђо Јовановић, Ђорђе Вукадиновић, Маријан Ристичевић и проф. др Марко Атлагић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштине започела је и водила заједнички јединствени претрес о Предлогу закона о потврђивању Протокола о изменама и допунама Конвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података и Предлогу закона о потврђивању Анекса 1 Споразума о економској и технолошкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан, које је народним посланицима образложио представник предлагача министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Током седнице, Народна скупштина је на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања и сходно члану 27. став 5. Закона о избору народних посланика констатовала потврђивање мандата народном посланику Слободану Величковићу, изабраном с Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ.

У наставку рада, Народна скупштина завршила је заједнички јединствени претрес о тачкама 2. и 3. дневног реда седнице.

На краја дана, Народна скупштина размотрила је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Странка модерне Србије.

Трећег дана рада, 4. марта, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о измени Закона о оружју и муницији.

Током седнице новоизабрани народни посланик Слободан Величковић, изабран с Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, положио је заклетву, након чега му је председница Народне скупштине Маја Гојковић пожелела успешан рад.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, потпредседник Народне скупштина Верољуб Арсић одредио је среду, 4. март, са почетком у 15.20 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 4. марта, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика, Предлог закона о измени Закона о оружју и муницији, који су поднели народни посланици Маријан Ристичевић, Ђорђе Комленски и Бојан Торбица, Предлог закона о потврђивању Протокола о изменама и допунама Конвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података, који је поднела Влада, као и Предлог закона о потврђивању Анекса 1 Споразума о економској и технолошкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан, који је поднела Влада. Народна скупштина усвојила је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднела Посланичка група Странка модерне Србије.

У Дану за гласање Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током заседања и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о измени Закона о оружју и муницији, у целини

2. Предлог закона о потврђивању Протокола о изменама и допунама Kонвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података

3. Предлог закона о потврђивању Анекса 1 Споразума о економској и технолошкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан

4. Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије (СМС)

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштина Маја Гојковић закључила је Прву седницу Првог редовног заседања народне скупштине у 2020. години.


Видео (12)

Понедељак, 2. март 2020. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години 02.03.2020.(I)

Понедељак, 2. март 2020. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години 02.03.2020.(II)

Понедељак, 2. март 2020. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години 02.03.2020.(III)

Понедељак, 2. март 2020. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години 02.03.2020.(IV)

Уторак, 3. март 2020. | наставак Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2020. години 03.03.2020.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 7


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 1. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја