5. март 2019. Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

5. март 2019. Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Уторак, 5. март 2019.

Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Прву седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години за уторак, 5. март 2019. године, са почетком у 10.00 часова.


Химну Републике Србије на почетку седнице извео је хор Културног центра Кикинде „Attendite“.

Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, др Милорад Мијатовић, Бојан Торбица, Фатмир Хасани, Новица Тончев и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народна скупштина утврдила је дневни ред седнице.

 1. Предлог закона о Централном регистру становништва, који је поднела Влада
 2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за исхрану биља и оплемењивачима земљишта, који је поднела Влада,
 3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране, који је поднела Влада,
 4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за заштиту биља, који је поднела Влада,
 5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о здрављу биља, који је поднела Влада,
 6. Предлог закона о угоститељству, који је поднела Влада,
 7. Предлог закона о туризму, који је поднела Влада,
 8. Предлог закона о потврђивању Устава Међународне организације за цивилну заштиту,
 9. Предлог закона о престанку важења Закона о ратификацији Споразума између Савезног извршног већа Скупштине Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Владе Малезије о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак, са Протоколом, који је поднела Влада,
 10. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и
 11. Предлог за именовање генералног секретара Народне скупштине Републике Србије, који је поднела председник Народне скупштине Маја Гојковић.
Народни посланици прихватили су предлог др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама од 1. до 11. дневног реда седнице.

У току дана, Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Предлоге закона образложили су представници предлагача, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

До краја дана, Народна скупштина је водила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама од 1. до 11. дневног реда седнице.

Другог дана рада Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама од 1. до 11. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 12. марта, а пре преласка на дневни ред, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Миљан Дамјановић, Милија Милетић, Мирјана Драгаш и Жика Гојковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, народни посланици започели су претрес у појединостима о Предлогу закона о Централном регистру становништва.

До краја дана, Народна скупштина завршила је претрес у појединостима о тачкама 1. до 5. дневног реда седнице.

Четвртог дана рада, 13. марта, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о тачкама 6. и 7. дневног реда седнице.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, потпредседник Народне скупштина проф. др Владимир Маринковић одредио је четвртак, 14. март, са почетком у 10.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 14. марта 2019. године, народни посланици усвојили су већином гласова Предлог закона о Централном регистру становништва, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за исхрану биља и оплемењивачима земљишта, Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за заштиту биља, Предлог закона о изменама и допунама Закона о здрављу биља, Предлог закона о угоститељству, Предлог закона о туризму, Предлог закона о потврђивању Устава Међународне организације за цивилну заштиту, Предлог закона о престанку важења Закона о ратификацији Споразума између Савезног извршног већа Скупштине Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Владе Малезије о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак, са Протоколом.

Народна скупштина усвојила је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка

На крају седнице, народни посланици усвојили су Предлог за именовање генералног секретара Народне скупштине Републике Србије, који је поднела председник Народне скупштине Маја Гојковић.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала је у своје, и у име народних посланика новоизабраном генералном секретару Народне скупштине Срђану Смиљанићу и пожелела му успех у раду.

Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током седнице, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о Централном регистру становништва, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за исхрану биља и оплемењивачима земљишта, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о средствима за заштиту биља, у целини

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о здрављу биља, у целини

6. Предлог закона о угоститељству, у целини

7. Предлог закона о туризму, у целини

8. Предлог закона о потврђивању Устава Међународне организације за цивилну заштиту

9. Предлог закона о престанку важења Закона о ратификацији Споразума између Савезног извршног већа Скупштине Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Владе Малезије о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак, са Протоколом

10. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СНС)

11. Предлог за именовање генералног секретара Народне скупштине Републике Србије

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда ове седнице и одлучивање о њима, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Прву седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.


Фото галерија


Видео (12)

Уторак, 5. март 2019. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 05.03.2019. (I)

Уторак, 5. март 2019. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 05.03.2019. (II)

Уторак, 5. март 2019. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 05.03.2019. (III)

Уторак, 5. март 2019. | Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 05.03.2019. (IV)

Среда, 6. март 2019. | наставак Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 06.03.2019. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 7


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2